HIFK haki pisteet PIF:lta

HIFK haki runkosarjan päätöskierroksella varman voiton PIF:sta ja jatkaa kautta alemman jatkosarjan ykkösenä.

HIFK otti otteen haltuunsa avausminuuttien jälkeen ja venytti johtoaan tasaisesti parhaimmillaan jo yhdeksään maaliin. Tauon alla kotijoukkue PIF pääsi kuitenkin hiukan kaventamaan lukemia.

Ero pysytteli toisella jaksolla samoilla viiden maalin vierasjohtolukemilla kuin tauolla. Kertaalleen PIF pääsi jo kolmen maalin päähän, mutta ottelun loppu meni selkeästi HIFK:lle ja loppulukemat olivat sen myötä varsin vakuuttavat.

PIF-luotsi Besim Qerimi harmitteli ottelun sisään osuneita heikkoja jaksoja.

– Välillä oli muutamia viiden minuutin jaksoja, joissa vastustaja pääsi tekemään liiaksi helppoja maaleja. Välillä tulimme hyvin mukaan peliin, mutta kun päästämme heidät 8-9 maalin johtoon, siitä on vaikea nousta, Qerimi myönsi.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horellin mukaan ottelusta näkyi se, että kummankin runkosarjasijoitus oli jo ennakkoon selvä.

– Vähän sellainen pelihän tämä oli, kun ei ollut sen suurempaa panosta. Tärkeää kuitenkin, että palasimme voittojen tielle ennen jatkosarjaa.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä ja kolmella LähiTapiola-tähdellä palkittiin HIFK:n Ardo Puna.

– Ei ollut meidän paras peli, puolustus oli ajoittain heikko ja Piffen pääsi tekemään turhan helppoja maaleja, Puna tiivisti kamppailun.

PIF – HIFK 29-38 (15-20)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
PIF: Aleksandar Trenchevski 9, Fredrik Lunden 6 (4), Viktor Gruzinskiy 5, Aleksa Veselinovic 4, Ilija Krstevski 4, Valter Lehtinen 1
HIFK: Ardo Puna 11, Niclas Ahlgren 8 (3), Roman Protcenko 6, Erkka Näntö 4, Oscar Udd 2, Gheorghe Safronii 2, Kristian Jansson 2, Jasper Heino 2, Mika Sivén 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna HIFK 3
Aleksandar Trenchevski PIF 2
Viktor Gruzinskiy PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Ilija Krstevski 1 x 2 min, Viktor Gruzinskiy 1 x 2 min
HIFK: Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Teemu Kaulio

Yleisöä: 167

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk