GrIFK tarrasi jo puolivälieräpaikkaan

GrIFK otti jo kolmannen voittonsa alemmassa jatkosarjassa kaatamalla lauantaina kotonaan tappioputkeen joutuneen HIFK:n.

Alkuminuuttien jälkeen peli alkoi kallistua hienokseltaan Granin eduksi ja eroa oli parhaimmillaan neljä maalia. HIFK puristi kuitenkin tilanteen tasoihin, kunnes isännät tauon alla karkasivat jälleen neljän maalin johtoon.

Grani piti johdostaan kiinni toisella jaksollakin, mutta pariin otteeseen HIFK pääsi rinnalle. Vielä seitsemän minuuttia ennen loppua tilanne oli tasan, mutta ottelun neljä viimeistä maalia ja samalla voitto merkittin Granin nimiin.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli tyytyväinen siihen, miten joukkue käsitteli hankalatkin hetket.

– Meillä oli vaikeita vaiheita ottelussa, mutta reagoimme ihanasti niihin ja tulimme uudestaan joka kerta. Oli hienoa katsella ottelua. Lisäksi voi sanoa, että otimme tänään todella tärkeän voiton, Källman iloitsi.

HIFK-luotsi Jaakko Horelli antoi täyden tunnustuksen vastustajalle.

– Onnittelut Grankulla IFK:lle joka ansaitsi voiton tänään ja erityisesti Jan Stoltille, joka tuli sisään lopussa ja ratkaisi ottelun. Meiltä tämä oli kuitenkin kahteen edelliseen otteluun verrattuna selvästi positiivisempi esitys. Mutta vaikeaksi olemme itsellemme tämän tehneet, Horelli myönsi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä naarasi GrIFK:n ikitaistelija Richard Sundberg.

– Päätimme ennen ottelua, että jos HIFK haluaa jatkaa kauttaan, niin heidän on kannettava meidät luolasta. Siihen ei HIFK:lla voimat riittäneet, Sundberg paukutti.

GrIFK – HIFK 31-27 (18-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Richard Sundberg 7, Anthony Hellakoski 7 (2), Anton Karlsson 4, Alexander Qvist 3, Niki Tuominen 2, Daniel Lång 2, Alexander Lång 2 (2), Fredrik Forss 2, Ville Viljanen 1, Jonathan Almark 1
HIFK: Ardo Puna 6, Erkka Näntö 5, Niclas Ahlgren 5 (1), Oscar Udd 3, Gheorghe Safronii 3, Vladimir Knopinskii 2, Géza Vasvári 1, Roman Protcenko 1, Samuel Alexandersson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Richard Sundberg GrIFK 3
Ardo Puna HIFK 2
Jan Stolt GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Qvist 1 x 2 min, Anton Karlsson 1 x 2 min, Richard Sundberg 1 x 2 min
HIFK: Géza Vasvári 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 378

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk