Kohti kautta: Dicken

Dicken lähtee alkavaan kauteen hopeamitalistina kärsittyään viime kauden finaaleissa tappion Cocksille äärimmäisen niukasti otteluvoitoin 2-3.

Vaihtuvuus Dickenissä on viime vuosina ollut hyvin vähäistä ja näin on nytkin. Ryhmä on pysynyt täysin koossa ja riveihin on lisäksi kiinnitetty kokenut maalivahti Tuomas Laitinen sekä Ruotsista paluun SM-liigaan tekevä Ian Martin.

– Ihan hyvältä näyttää ja sehän tekee varmaan vain ihan hyvää meille saada vähän uutta verta mukaan – sekä nuoruuden intoa että rutiinia – joten ihan hyvillä mielillä siitäkin voi olla, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg toteaa.

Dicken pelasi jo viime kaudella menestyksekkäästi EHF Challenge Cupia ja on mukana jälleen. Monnberg uskoo europelin antavan lisäpotkua myös SM-liigaa ajatellen.

– Tietysti se antaa pelaajille lisämotivaatiota olla mukana tuonkaltaisessa kilpailussa. Se näkyy toivottavasti kauden mittaan siinä, että tehdään jatkuvasti hyvää duunia ja sitä kautta tietysti kehityskin on parempi.

Mestaruus oli viime kaudella jo kosketusetäisyydellä. Suoraan Monnberg ei mestaruutta lähde tavoitteeksi asettamaan ja toteaa samalla, että täysosumaa hakevat muutkin joukkueet kuin Dicken ja Cocks.

– Me tietysti olemme analysoineet viime kautta, eikä vain finaalin osalta vaan kokonaisuutena. Sitä kautta on pyritty hakemaan niitä alueita, joita ollaan pyritty kehittämään ja löydetty kehityskohteitakin ja niitä nyt työstetään, Monnberg kuvaa.

– Onko se kovin pala sitten Cocks tai joku muu, niin oman pelin parantaminen on se juttu meille.

Dicken
Sijoitus 2. kaudella 2018-19

Lähteneet pelaajat:

Uudet pelaajat:
Ian Martin (HIF Karlskrona, SWE)
Tuomas Laitinen (Atlas Vantaa)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk