SM-liigan runkosarja päätökseen keskiviikkona

SM-liigan kauden 2019-20 runkosarjan päätöskierros pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 12.2. ja kaikki ottelut alkavat samalla kellonlyömällä 19.00.

Ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa kautta jatkavat joukkueet ovat jo selvillä, mutta keskinäisistä sijoituksista ja sen myötä lähtöpisteistä jatkosarjoihin pelataan molempien jatkosarjojen osalta.

Runkosarjan voitto ratkaistaan Karjaalla BK-46:n ja Dickenin kohtaamisessa. Joukkueet lähtevät kamppailuun tasapistein. BK:lla on ottelussa kotietu, mutta Dickenillä puolestaan pieni etulyönti kauden aiemman kohtaamisen myötä. Dicken voitti syksyllä kotiottelunsa BK:ta vastaan 29-27 ja tasapeli riittäisi pitämään lauttasaarelaiset ykkössijalla.

– Jännittävää tulee. Ottelu tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja on tärkeää, että emme sorru teknisiin virheisiin ja tarjoa niiden myötä Dickenille paikkoja vastaiskuihin, BK-luotsi Andreas Rönnberg ennakoi Västra Nylandissa.

– Kotiyleisöllä on takuulla oma roolinsa ja se on tukenut meitä hyvin tällä kaudella. Toivottavasti näin on myös keskiviikkona.

SIF:n ja Cocksin kohtaamisessa ei sijoituksista enää pelata. SIF on varmuudella neljäs ja Cocks kolmas. Cocks voi voitolla nousta tasapisteisiin joko BK-46:n tai Dickenin kanssa, mutta jää keskinäisten otteluiden perusteella kuitenkin kummankin taakse. SIF puolestaan varmisti neljännen sijansa edellisottelun niukalla voitolla HIFK.sta.

– Odotan innolla ylempää jatkosarjaa. Pääsemme jatkuvasti pelaamaan hyviä joukkueita vastaan ja saamme kovia otteluita. Sellaisesta oppii ja voi ottaa eväitä jatkoon, SIF-luotsi Teddy Nordling luonnehtii.

Sarjataulukon alemmalla puoliskolla PIF:n ja HIFK:n kohtaamisessa haetaan enemmän tuntumaa alempaan jatkosarjaan. HIFK on varmuudella runkosarjan viides ja saa kolme lähtöpistettä jatkosarjaan PIF:n puolestaan startatessa jatkosarjaan nollilta kahdeksannen sijan myötä.

Kauniaisten Luolassa sen sijaan taistellaan kuudennesta sijasta. Alkuvuodesta nousuvireessä ollut GrIFK ajaa vierailijaansa ÅIFK:ta takaa kahden pisteen päässä eli voitolla Grani nousisi tasapisteisiin kaimaseuransa kanssa. Tässä tilanteessa lähdetään vertailemaan keskinäisiä otteluita, joiden osalta ÅIFK:lta on syksyllä alla 29-25 -voitto kauniaislaisista.

Viikonlopun BK-pelissä useita näyttäviä alavetoja singonnut Anthony Hellakoski toivoo runsasta kotiyleisöä auttamaan kotijoukkuetta tavoitteessaan, joka on selkeä: Vain ja ainoastaan riittävän suuri voitto tyydyttää.

– Ketään ei tarvitse erikseen motivoida keskiviikon peliin, kaikki tietää mitkä panokset ovat pöydällä, Hellakoski linjaa Granin verkkosivuilla.

Joukkueen hyökkäyspään primus motorin mukaan avain turkulaisten kaatamiseen on kärsivällisyys.

– Puolustuksen on toimittava koko pelin läpi, jotta saadaan helppoja kontramaaleja ja hyökkäyksessä asiat tehdään kärsivällisesti ja pysytään sovitussa. Kun jaksetaan jauhaa pallon kanssa tarpeeksi kauan, niin paikkoja tulee varmasti.

SM-liiga keskiviikkona 12.2.:
19.00 SIF – Cocks
19.00 GrIFK – ÅIFK
19.00 BK-46 – Dicken (VeikkausTV)
19.00 PIF – HIFK

Kaikki kauden SM-liigaottelut suorina lähetyksinä SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk