Lauantaina kaksi ottelua SM-liigaa edessä

SM-liigan vuosi 2020 saatiin käyntiin viikolla ja lauantaina ohjelmassa on kaksi ottelua.

GrIFK isännöi Kauniasten Luolassa SIF:aa ja samalla kellonlyömällä alkaa myös BK-46:n ja PIF:n kohtaaminen Karjaalla. Sekä Grani että Piffen hakevat vielä kauden avausvoittoaan.

Kauniaisissa tehtiin ratkaisuja tauon aikana ja GrIFK:n valmennusvastuun vuoden vaihteessa ottanut Mikael Källman on ehtinyt työskennellä joukkueen kanssa nyt muutaman viikon ja fiilis on todella positiivinen.

Maajoukkueen mukana olleiden runkopelaajien Richard Sundbergin, Fredrik Forssin ja Anthony Hellakosken poissaollessa pääpaino oli pelitempossa ja fysiikassa, kolmikon päästyä maajoukkuevelvollisuuksistaan on haettu yhtenäistä kokonaisuutta.

– Olemme pääasiassa jauhaneet yhteispeliä, tehty hienosäätöjä, hiottu pelillisiä periaatteita eli koitettu saada ymmärrys siihen mitä ja miksi asioita kentällä tehdään, Källman listaa Granin verkkosivuilla.

Siuntio on vastustajana rakas ja tuttu, ja keskinäisissä peleissä on aina pieni ekstralatinki, mutta SIF:n pelaamiseen Källman ei ole nyt laittanut liiemmin voimavaroja.

– Vastustajaan on ollut hieman vaikea valmistautua, kun edellisistä otteluista on jo kulunut aikaa eikä varmuudella tiedä keitä vastaan asettuu. Näin lyhyessä ajassa ei kaikkea ehdi tehdä, joten pääpaino onkin tässä vaiheessa ollut oman pelin kehittäminen.

Tiukasti paikassa neljän parhaan joukossa kiinni oleva SIF tiedotti perjantaina sopimuksesta serbialaisen viivapelaajan Dusan Andrejevicin kanssa ja päävalmentaja Teddy Nordling odottaa serbistä tärkeää palaa joukkueeseen.

– Hän antoi hyvän kuva itsestään harjoituksissa. Hän on taitava saamaan pallon haltuunsa ja vahva puolustuksessa. Näyttää lupaavalta, Nordling sanoi Västra Nylandille.

Lauantain toisessa ottelussa kotijoukkue BK-46:n asetelmat muuttuivat viikolla Cocksin kaadettua Dickenin ja karjaalaisilla on voitolla tilaisuus nousta jakamaan sarjataulukon kärkipaikkaa lauttasaarelaisten kanssa Cocksin vaaniessa taustalla.

BK lähtee kotiareenallaan suurena suosikkina PIF:aa vastaan. Yhden pisteen toistaiseksi koonneilla paraislaisilla ei ollut helppo syksy.

– On totta, että kausi on ollut vaikea, mutta se johtuu pitkälti siitä, että meitä on ollut niin vähän. Meidän pelaajien pitää tehdä lujasti töitä ja yrittää välttää vammoja, sillä olisi kohtalokasta, jos joku loukkaantuisi, Piffenin maalitykki Aleksa Veselinovic miettii Paraisten Kuulutuksissa.

– Näihin nyt edessä oleviin otteluihin meidän pitää valmistautua todella hyvin.

SM-liiga lauantaina 25.1.:
16.00 GrIFK – SIF
16.00 BK-46 – PIF

Kaikki kauden SM-liigaottelut suorina lähetyksinä SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk