HIFK venytti ratkaisun viidenteen otteluun

HIFK:n ja BK-46:n puolivälieräsarja venyy viidenteen ja ratkaisevaan otteluun, kun HIFK piti sarjan aiempien otteluiden tavoin kiinni kotiedustaan ja voitti torstain kotiottelunsa.

Ottelun ensimmäisen jakson kuva kokonaisuudessaan oli selkeä. Kotijoukkue HIFK piti otetta hienoisesti hallussaan; BK-46 ei johtanut missään vaiheessa, mutta kotijohtokaan ei käynyt yhtä kertaa lukuun ottamatta yli kahdessa maalissa.

Tauon jälkeen BK kävi jälleen tasanumeroissa, mutta tämän jälkeen HIFK alkoi repiä hiukan eroa. Vajaa yhdeksän minuuttia ennen loppua HIFK oli karannut jo kuuden maalin johtoon ja vaikka vieraat yrittivät vielä nousta mukaan voittotaisteluun, HIFK piti johtoasemastaan varmasti kiinni loppuun saakka.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin painotti, että aikaa juhlimiselle ei ole ratkaisuottelun ollessa edesäs jo perjantaina.

– Hieno voitto meiltä, mutta tämä pitää nyt kuitenkin unohtaa nopeasti ja kääntää katse kohti huomista ratkaisevaa ottelua, Grinishin alleviivasi.

BK-46:n päävalmentaja Mikael Källman ihmetteli eroa koti- ja vieraspelaamisen välillä.

– Olemme tässä välieräsarjassa pelanneet hyvin kotikentällä, mutta ei niin hyvin vieraspeleissä. Huomenna sarjan onneksi ratkaisee meidän kotipeli.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vei HIFK:n Ardo Puna.

– Onnistuimme hyvin joukkueena ja tärkeä voitto kotikentällä. Hallissa oli hyvä tunnelma, joka takasi hyvän latauksen pelissä. Huomenna tämä kuitenkin vasta ratkaistaan ja nyt keskitymme siihen täysillä, Puna sanoi.

4. puolivälierä:
HIFK – BK-46 29-23 (14-12)
Otteluvoitot 2-2.

Maalintekijät: (7m maalit)
HIFK: Ardo Puna 10 (3), Christoffer Eneberg 4, Oscar Udd 3 (1), Vladimir Knopinskii 3, Sten Toomla 2, Roman Protcenko 2, Niclas Ahlgren 2, Olli Tamminen 1, Tom Lindström 1, Kristian Jansson 1
BK-46: Janne Korpimäki 7 (2), Sebastian Säkkinen 3, Alex Lignell 3, Victor Westerlund 2, Robin Sjöman 2, Miska Henriksson 2, Viktor Gruzinskii 2, Oliver Nordlund 1, Albert Lindholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna HIFK 3
Kristian Jansson HIFK 2
Janne Korpimäki BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Johannes Bargum 1 x 2 min, Kristian Jansson 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min
BK-46: Linus Lindberg 1 x 2 min, Robin Sjöman 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 204

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk