GrIFK:n vahva loppu toi voiton HC HIK:sta

GrIFK joutui tekemään täyden päivätyön päihittääkseen HC HIK:n kotikentällään, mutta nappasi kotikentällään lopulta 29-21 (12-10)-voiton.

Aivan ottelun alkua lukuun ottamatta GrIFK piti ohjaksia käsissään ensimmäisen puoliajan. Parhaimmillaan ero kasvoi neljään Jasper Hellbergin ollessa erityisesti vahvassa maalivireessä. HC HIK pysyi pelissä kuitenkin mukana Nikola Zujicin onnistumisten kautta ja piti pelin tasaisena.

Toisen puoliajan alussa Zujic sai tulitukea joukkuekavereiltaan ja HIK nousi pelissä tasoihin. Vielä reilut 12 minuuttia ennen loppua GrIFK johti peliä yhdellä. Ottelun loppu oli kuitenkin GrIFK:n, kun se vei viimeiset 12 minuuttia 8-1 ja kuittasi ottelusta voiton.

GrIFK:n valmentaja Kaj Hagman kehui nuorten otteita ja muisti kiittää myös kokeneita vastuunkantajia.

– Tilanne ennen ottelua oli vaikea monien loukkaantumisten ja poissaolojen vuoksi. Lisäksi meillä on nuori joukkue ja useita pelaajia joilla on vain vähän liigakokemusta. Varsinkin ottelun alku oli vaikea, emmekä koskaan oikein päässeet käyntiin. Lopussa varsinkin kokeneet Anton Karlsson ja Miro Koljonen käänsivät ottelun meille. Samalla on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että nuoret pelaajamme saivat tärkeitä peliminuutteja, ja esimerkiksi Jonathan Almark pääsi ajoittain näyttämään osaamistaan. Päivä oli kuitenkin Jasper Hellbergin oikealla laidalla.

HIK:n valmentaja Petter Forsström oli pääosin tyytyväinen peliin, mutta harmitteli ottelun loppua.

– Ottelu meni hyvin 50 minuuttia, mutta olemme vielä hieman liian kokemattomia kääntämään otteluita päätöshetkillä. Olemme tietoisia ongelmasta ja teemme kovasti työtä vähentääksemme teknisiä virheitä ja huonoja heittoja. Olen tyytyväinen ottelun ensimmäiseen 50 minuuttiin. Nikola Zujic on meille tärkeä pelaaja ja hyvä myös tänään. GrIFK:n pelaajista meillä oli ongelmia tänään etenkin Miro Koljosen ja Anton Karlssonin kanssa.

Seitsemän maalia ottelussa heittänyt Hellberg piti ottelun ratkaisuna Granin kovaa asennetta lopussa.

– Teimme ottelun tarpeettoman vaikeaksi. Asenne käänsi ottelun meille tänään ja otamme sen mukaan tuleviin otteluihin.

GrIFK-HC HIK 29-21 (12-10)

Maalintekijät
GrIFK: Jasper Hellberg 8, Anton Karlsson 6, Alexander Lång 4, Miro Koljonen 3, Niclas Laurent 2, Emanuel Holfve 2, Kristoffer Bång 2, Jonathan Almark 2

HC HIK: Nikola Zujic 11, John Winberg 3, Mathias Sandblom 3, Linus Sandblom 1, Jonathan Manner 1, Fredrik Häggroth 1, Robert Bäckman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Jasper Hellberg GrIFK 3
Nikola Zujic HC HIK 2
Anton Karlsson GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Anton Karlsson 1 x 2 min, Jonathan Almark 1 x 2 min
HC HIK: John Winberg 1 x 2 min, Nikola Zujic 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 116

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk