GrIFK puristi lopussa voittoon ÅIFK:sta

GrIFK otti tärkeät pisteet ÅIFK:lta keskiviikkona noustuaan vasta lopussa voittoon takaa-ajoasemasta.

Tasaisen alun jälkeen ÅIFK alkoi ottaa otetta haltuunsa ja oli parhaimmillaan jo neljän maalin johdossa. Kotijoukkue GrIFK tuli kuitenkin avausjakson lopussa vahvemmin ja ero tauolle mentäessä oli vain yksi maali vieraiden eduksi.

ÅIFK piti johdostaan kiinni toisella jaksollakin pitkään ja Grani pääsi ensi kertaa johtoon vasta reilu kuusi minuuttia ennen loppua. Tästä ottelu kuitenkin kääntyi isännille ja pisteet jäivät Kauniaisiin.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman iloitsi tason nostosta ottelun edetessä.

– Pelasimme hermostuneesti hyökkäyksessä ja teimme runsaasti teknisiä virheitä, varsinkin ensimmäisellä puoliskolla. Hyökkäyspeli parani kuitenkin selvästi ottelun loppua kohden. Hyvä puolustus ja varma maalivahtipeli toi tänään kaksi pistettä, Hagman arvioi.

ÅIFK-luotsi Robin Karlsson näki Granin kokeneen kaartin lopulta kääntäneen ottelun isäntien eduksi.

– Miro Koljosen, ruotsalaisten Patrik Johansonin ja Anton Karlssonin sekä erityisesti maalivahti Albert Georgsin rutiini ratkaisivat ottelun GrIFK:lle tänään. Olemme vielä liian nuoria ja kokemattomia voittamaan ratkaisuhetkillä, Karlsson myönsi.

– Ottelu oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä, olimme johdossa lähes koko ottelun ja opimme siitä. Nyt meidän on otettava seuraava askel.

Vakuuttavimman pelaajan ja kolme LähiTapiola-tähteä kuitannut Granin maalivahti Albert Georgs totesi ottelun olleen kaikkineen vaikea.

– Ottelu oli meille haastava eikä aloitus onnistunut lainkaan suunnitelmien mukaan. Onnistuimme kuitenkin ohjaamaan ÅIFK: n hyökkäyspään ratkaisut halutuille paikoille ja voitimme ottelun hyvän puolustuksen ansiosta. Nyt lepäämme joulun yli, Georgs summasi.

– Hyvää joulua teille kaikille!

GrIFK – ÅIFK 26-23 (11-12)

Maalintekijät
GrIFK: Patrik Johanson 10, Anton Karlsson 5, Miro Koljonen 3, Benjamin Olsson 2, Jere Kantee 2, Jasper Hellberg 2, Alexander Lång 1, Kristoffer Bång 1
ÅIFK: Andreas Nyström 8, Isak Lehvonen 5, Wilhelm Hammarberg 4, Elias Nyman 3, Peik Sjöblom 2, Albin Järvinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Albert Georgs GrIFK 3
Patrik Johanson GrIFK 2
Andreas Nyström ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Miro Koljonen 1 x 2 min, Patrik Johanson 1 x 2 min
ÅIFK: Oscar Berglund 1 x 2 min, Paavo Brummer1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 163

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk