GrIFK puristi lopussa ohi HIFK:n

HIFK oli pitkään kiinni voitossa ja runkosarjan neljännessä sijassa GrIFK:n vieraana, mutta isäntien loppukiri nosti kauniaislaiset voittoon.

HIFK tuli kamppailuun selvästi terävämmin ja pääsi nopeassa tahdissa muutaman maalin johtoon.  Vieraat venyttivät eron parhaimmillaan jo seitsemään maaliin, kunnes GrIFK tauon alla sai hiukan kavennettua.

HIFK piti peliä hallussaan toisellakin jaksolla, joskin Grani alkoi nousta yhä lähemmäs. Vierasjohdossa edettiin kuitenkin 53. minuutille saakka ja sen jälkeen edettiin maali maalilta, kunnes Grani puristi päätösminuutilla voittoon tarvitut maalit.

Voiton myötä GrIFK nousi ohi HIFK:n runkosarjan neljännelle sijalla ja ylempään jatkosarjaan.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman ihmetteli vaikeaa alkua, mutta lopun nousu sai kiitosta.

– Todella nihkeä alku meiltä tänään. Tilanteita saatiin rakennettua ihan ok, mutta sitten ei palloa laitettu sisälle. Jouduttiin alakynteen missä on aina hankala pelata. Jouduttiin pelaamaan hieman puolikuntoisella joukkueella mikä johti vaikeisiin ja meille epäedullisiin vaihtoihin.

– Tahmea ottelu, mutta loistava tahto taistelu joukkueelta, mikä johti voittoon. Hienosti selvittiin loppujen lopuksi, Hagman totesi helpottuneena.

Kymmenen maalia heittänyt Granin Anthony Hellakoski vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä.

– Ottelu ei kyllä lähtenyt liikkeelle ollenkaan niin kuin ajateltiin. Meidän piti puolustaa kovaa ja juosta nopeita hyökkäyksiä. Näin ei käynyt. Onneksi toiselle puoliajalle saatiin hyökkäyspeli paremmin toimimaan. Laitettiin pallot sisälle toisella puoliajalla.

– HIFK:n maalivahti oli kyllä todella hyvä tänään. Puolustaminen oli tänään mielestäni hankalaa, HIFK pääsi tekemään liikaa helppoja maaleja. Hyvä että voitettiin, Hellakoski säesti Hagmania.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin näki joukkueen heittäneen voiton avaimet käsistään.

– Sääli että hävittiin tänään. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittoon. Ongelmana on, että joukkue on vielä puolikuntoinen ja kaikki pelaajat eivät ole ihan valmiita ottamaan vastuuta.

– Tästä on kyllä hyvä jatkaa ja kausi jatkuu. Meillä on hyvä motivaatio ja vahvistumme pudotuspelejä kohden, Grinishin valoi uskoa.

GrIFK – HIFK 29-27 (10-14)

Maalintekijät
GrIFK: Anthony Hellakoski 10, Sami Silfver 4, Nikola Zujic 3, Miro Koljonen 3, Jasper Hellberg 3, Patrik Lång 2, Anton Karlsson 2, Patrik Johanson 2
HIFK: Ardo Puna 13, Oscar Udd 6, Vladimir Knopinskii 3, Niclas Ahlgren 3, Sten Toomla 1, Jasper Heino 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anthony Hellakoski GrIFK 3
Ardo Puna HIFK 2
Miro Koljonen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Nikola Zujic 1 x 2 min, Sami Silfver 1 x 2 min
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min, Sten Toomla 1 x 2 min, Vladimir Knopinskii 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 281

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk