GrIFK kukisti PIF:n trillerissä

PIF hallitsi pitkään lauantaista vierasotteluaan GrIFK:ta vastaan, mutta isännät tulivat lopussa vahvasti ja käänsivät pelin voitokseen päätösminuutilla.

Tasaisen alun jälkeen vierailija PIF otti otteen haltuunsa ja jakson puolivälin jälkeen paraislaiset repäisivät eron nopeasti viiteen maaliin. Grani ei saanut peliään kulkemaan ja PIF käytti isäntien ulosajot hyväkseen venyttäen johtoaan vielä lisää ennen taukoa.

PIF sai pidettyä johtoasemastaan kiinni vielä tauon jälkeen, mutta toisen jakson puolivälissä alkoi kotijoukkueen odotettu kiri ja ero kaventui nopeassa tahdissa yhteen maaliin. PIF taisteli kuitenkin sitkeästi. Grani nousi tasoihin viisi minuuttia ennen ottelun loppua ja vaikka PIF vielä nykäisi, isännät puristivat väkisin voittoon viimeisellä minuutilla.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman ei juuri joukkuettaan silitellyt avausjakson esityksestä.

– Oli vaikea ensimmäinen puoliaika. Oltiin todella välinpitämättömiä, tämän kauden huonoin puoliaika. Me ei saatu puolustus- tai hyökkäyspeliä toimimaan. Monet ulosajot tekivät sen, että taktisia muutoksia tai kokoonpanomuutokisia oli vaikea tehdä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä jatkuvaa alamäkeä. Tosin Parainen teki ensimmäisellä puoliajalla asioita hyvin ja taisteli urheasti, Hagman jakoi tunnustusta vastustajalle.

– Toiselle puoliajalle tehtiin taktisia muutoksia ja voitettiin se puoliaika kahdeksalla maalilla. Onneksi selvitettiin tilanne ja voitettiin.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittu Granin Miro Koljonen säesti Hagmania.

– Hyvä nousu ja tärkeät kaksi pistettä. Mutta saatiin niin vaikea peli meille kuin ansaittiinkin, Koljonen tiivisti.

PIF:n penkin päässä Marko Brezic oli hiukan hämmentyneissä mietteissä ottelun jälkeen.

– Tuntui tietysti pahalta hävitä yhdellä maalilla, kun johdettiin seitsemällä puoliajalla. Päästettiin GrIFK mukaan peliin tekemällä helppoja ratkaisuja hyökkäyksessä ja sitä kautta he pääsivät tekemään helppoja maaleja.

– Olen kumminkin ylpeä joukkueesta ja tämä oli hyvä kenraaliharjoitus seuraavaa koitosta varten, joka on meille erittäin tärkeä ottelu, Brezic painotti.

GrIFK – PIF 26-25 (9-16)

Maalintekijät
GrIFK: Miro Koljonen 8, Sami Silfver 5, Anthony Hellakoski 5, Patrik Lång 3, Anton Karlsson 2, Jasper Hellberg 2, Jonathan Berg 1
PIF: Jane Jancev 9, Aleksa Veselinovic 4, Ilija Krstevski 4, Sebastian Fagerlund 3, Samuel Alexandersson 2, Daniel Söderlund 1, Markus Mattila 1, Fredrik Lunden 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Miro Koljonen GrIFK 3
Jane Jancev PIF 2
Markus Mattila PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 2 x 2 min, Anton Karlsson 2 x 2 min, Benjamin Olsson 1 x 2 min, Jasper Hellberg 1 x 2 min, Patrik Lång 1 x 2 min, Sami Silfver 1 x 2 min
PIF: Fredrik Lunden 2 x 2 min, Ilija Krstevski 1 x 2 min, Samuel Alexandersson 1 x 2 min, Sebastian Fagerlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Iva Voncina

Yleisöä: 148

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk