Atlas Vantaa joutui taipumaan HIFK:lle

HIFK palasi voittokantaan vakuuttavalla tavalla haettuaan pisteet Atlas Vantaalta keskiviikkona selkein lukemin.

Ottelu eteni tasaisena aina lukemiin 6-6 saakka, mutta tästä HIFK nykäisi viiden maalin eron, eikä Atlas Vantaa pystynyt kunnolla vastaamaan. Taukoa Myyrmäessä vietettiin samoissa vieraiden viiden maalin johtolukemissa.

Toinen jakso alkoi tasaisena, mutta HIFK alkoi pian tehdä lopullista pesäeroa. Ero venyi lähes kymmeneen maaliin nopeasti ja viimeisellä kymmenminuuttisella vieraat vielä pääsivät kaunistelemaan voittolukemiaan.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli kommenteissaan hyvin suora.

– Oli huono peli meiltä ja olimme joka osa-alueella huonompia. Suurin ero oli heittojen laadussa jo alkuvaiheessa, kun peli oli vielä tasainen, Kallio ruoti.

HIFK:n virkaveli Rostislav Grinishinillä oli sen sijaan aihetta huomattavasti positiivisempaan arvioon omiensa otteista.

– Valmistauduimme otteluun hyvin, koska tiesimme, että Atlas on parhaimmillaan vaarallinen. Pelisuunnitelmamme toimi ja lisäksi meillä oli etu materiaalin laajuudesta, kun Atlakselta puuttui pelaajia, Grinishin myönsi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt, 11 maalia heittänyt HIFK:n Ardo Puna muistutti voittojen tielle paluun tärkeydestä.

– Haluttiin pelata hyvä ottelu, kun hävisimme viimeksi. Puolustuksen pitää olla kova ja nyt se oli. Kaikki toimi, Puna kiitteli.

Atlas Vantaa – HIFK 21-33 (13-18)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Niki Tuominen 7, Gheorghe Safronii 6, Jani Tuominen 3, Samuli Vihavainen 2, Jonathan Juslin 2, Artturi Laaksonen 1
HIFK: Ardo Puna 11, Vladimir Knopinskii 4, Nikita Dolganov 4, Oscar Udd 3, Milos Lojanicic 3, Kristian Jansson 3, Niclas Ahlgren 3, Olli Tamminen 1, Johannes Bargum 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna HIFK 3
Kristian Jansson HIFK 2
Nikita Dolganov HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: –
HIFK: Kristian Jansson 1 x 2 min, Milos Lojanicic 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 197

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk