Kohti kautta: BK-46

BK-46 pelasi hyvän kauden, joka päättyi pronssimitaleihin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Päävalmentaja Mikael Källman uskoo, että nyt on eväitä parantaakin.

BK:lla on eittämättömät vahvuudet pelaamisessaan, mutta Källmanin mukaan yksi ratkaiseva puute kuitenkin näkyi kevään ratkaisuvaiheissa selvästi.

– Ilmoitin jo viime syksynä johdolle, että tarvitsemme sentterin. Se oli aika ratkaiseva puute viime keväänä [välierissä] Dickeniä vastaan. Meillä oli puolustuspäässä vähän ongelmia ja hyökkäyspäässä ei tullut tehoja viivalta, Källman sanoo.

– Nyt tämä yksi osa-alue on kuitenkin korjattu, Källman viittaa Robin Sjömanin hankintaan.

Muuten aseet ovat tuttuja jo viime kaudelta.

– Meillä on liikkuva joukkue ja hyvä vauhti, pystymme pelaamaan pitkiä palloralleja ja liike myös ilman palloa on hyvää.

Mitali on aina mitali, mutta Källmanin mukaan saavutettuun tasoon ei saa tyytyä. Hellpoa sijoituksen parantaminen ei kuitenkaan ole ja takanakin väijyy nälkäisiä ryhmiä.

– Totta kai tavoite on parantaa viime vuodesta. Cocks on ylivoimainen suosikki ja Dicken materiaaliltaan vielä hiukan meitä edellä.

– Finaalipaikkaa joka tapauksessa tavoittelemme, mutta totta kai tulee muitakin joukkueita haastamaan meitä ja se on vain hyvä asia. Saadaan koko ajan enemmän kovia pelejä, Källman kuvaa.

BK:n vahvuutena voi pitää myös sitä, että joukkueen rakentaminen tapahtui hyvin aikaisessa vaiheessa. Vain yksi palanen on ollut hakusessa läpi kesän.

– Joukkue oli valmis jo toukokuun puolivälissä paitsi O9-pelaaj puuttui. Muutama hyvä vaihtoehto on ollut, mutta asiat ovat kaatuneet taloudellisiin tai muihin seikkoihin. Pari nimeä on kuitenkin tälläkin hetkellä tapetilla.

Mielenkiintoista seurattavaa BK:ssa on muun ohella Källmanin mielestä erityisesti yksi kaksikko.

– Sjömanin veljekset – yksi eli Robin tuo kokoa ja osaamista ja Linus tuo erityisesti hyökkäyspeliin todella paljon liikettä ja pistää pallon varmasti sisään, Källman kuvailee.

BK-46
Kaudella 2017-18: runkosarjan 2.
ylemmän loppusarjan 2., pääsi suoraan välieriin, hävisi välierissä Dickenille 1-3, voitti GrIFK:n pronssiotteluissa yhteismaalein 67-50.

Uudet pelaajat:
+ Sebastian Säkkinen (Atlas Vantaa)
+ Robin Sjöman (Cocks)
+ Miska Henriksson (EIF)
+ Oliver Nordlund (HIK)
+ Janne Korpimäki (HIK)

Lähteneet pelaajat:
– Robin Karlsson (ÅIFK)
– Benjamin Helander (Alingsås HK, Ruotsi)
– Topias Laine (Hammarby, Ruotsi)
– Janis Selge
– Linus Löfgren (lopettanut)
– Maksym Biegal
– Tatu Riihimäki (lopettanut)

www.bk-46.fi

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk