Kohti kautta: ÅIFK

Viime kaudella viimeisenä joukkueena tiensä jatkosarjoihin selvittänyt ÅIFK lähtee kauteen uusin kuvioin.

Turkulaisten vaihtoenkin päässä tahtipuikkoa heiluttaa nyt Robin Karlsson ja hänellä on käytettävissään selvästi laajempi rinki kuin mihin ÅIFK:ssa on viime vuosina totuttu.

Tämän on myös huomannut selvästi joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluvan ja pitkään seuraa edustaneen Niklas Manderoosin mukaan.

– Kesäharjoittelu on mennyt paljon eteenpäin uusien pelaajien myötä ja kilpailutilanne kasvanut selvästi. Jokainen on joutunut tosissaan näyttämään uudelle valmentajalle, että ansaitsee peliaikansa, Manderoos kuvaa.

Tavoitteita ÅIFK:ssa hilataan samalla vähitellen ylöspäin. Manderoos pitää arvioissaan kuitenkin tulevasti jalat maassa, eikä lähde julistamaan ÅIFK:ta mestarikandidaatiksi. Usko hyvään kauteen on kuitenkin vahva.

– Uusi valmennus on tuonut paljon lisää joukkueeseen ja meillä on nyt uudenlainen tyyli pelata. Uskotaan että olemme ainakin lähempänä play-off-paikkaa tänä vuonna.

– Joka joukkuetta vastaan lähdetään totta kai taistelemaan. Päävastustajat löytyvät kuitenkin Paraisilta ja Hangosta sekä muutamasta joukkueesta, jotka viime kaudella olivat meidän yläpuoleltamme, Manderoos laskee.

Pitkällä tähtäimellä Manderoos näkee ÅIFK:lla eväitä nousta hätyyttelemään aivan terävintäkin kärkeä.

– Jos ajatellen vaikka viisi vuotta eteenpäin, niin lähetään tästä etenemään ylöspäin ja haastamaan sitten vähitellen myös kärkijoukkueita.

Mielenkiintoisia nimiä ÅIFK:n ryhmässä riittää Manderoos itsekin mukaan lukien. Yhden nimen hän nostaa kuitenkin ylitse muiden.

– Jos yksi pelaaja joukkueesta pitää nimetä, niin kyllä se on seuralegenda Andreas Nyström.

ÅIFK
Kaudella 2017-18: runkosarjan 8.
alemman loppusarjan 4., ei selvinnyt puolivälieriin

Uudet pelaajat:
+ Albin Järvinen (SIF)
+ Valter Georgs (GrIFK)
+ Peik Sjöblom (GrIFK)
+ Paavo Brummer (GrIFK)
+ Wilhelm Hammarberg (GrIFK)
+ Elias Nyman (SIF)

Lähteneet pelaajat:

www.aifk.fi/kasipallo/

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk