Ylempi jatkosarja käyntiin lauantaina

SM-liigan ylempi jatkosarja pyörähtää käyntiin lauantaina 2.3. kahdella ottelulla ja alemmassa jatkosarjassa pelataan yksi ottelu jo perjantaina.

Alempi jatkosarja alkoi jo keskiviikkona, kun SIF otti niukan voiton Atlas Vantaasta. Perjantaina iskevät yhteen Helsingin Urheilutalolla puolestaan HIFK ja ÅIFK.

Alempaan loppusarjaan kärkipaikalta lähtevä HIFK voitti runkosarjassa molemmat kamppailut turkulaisia vastaan, kotipelissä lopputulokseksi merkittiin 29-18 voitto HIFK:lle Joulukuun puolivälissä HIFK juhlisti Turun vierailuaan 24-31 vierasvoitolla keräten taskuunsa täydet neljä pistettä kahdesta keskinäisestä.

Ylemmässä jatkosarjassa lauantaina GrIFK saapuu Pirkkolaan haastamaan lauttasaarelaiset. Grani lähtee jatkosarjaan ilman minkäänlaisia paineita, sillä joukkueella on kasassa 0 pistettä, kolmosella BK:lla on 6, Dickenillä 8 ja Cocksilla 10 pistettä. Tämä asetelma voi olla Granille hyvinkin suosiollinen, sillä se pääsee nyt rauhassa ajamaan sisään Nikola Zujicia sekä pitkän toipumisjakson läpikäynyttä Anthony Hellakoskea.

– Ennen kaikkea se [pääsy ylempään jatkosarjaan] merkitsee paljon itseluottamukselle. Nyt saamme pelata kaikki pelit huippujoukkueita vastaan, Granin päävalmentaja Kaj Hagman sanoo seuran verkkosivuilla.

– Saavutimme runkosarjassa neljännen sijan, vaikka meillä oli todella rikkinäinen syyskausi. Kyllä pidän vielä kiinni siitä positiivisestä ajattelusta, että pelaamme mitaleista. Toivon että pelaajat pysyvät terveinä jotta saamme ehjän loppukauden, ja saadaan uudet pelaajat sisään ajettua kunnolla ja että pystymme haastamaan kärkijoukkueet. Hyökkäyksessä meidän pitää parantaa paljon mutta koko kokonaisuus yritetään saamaan kuntoon ennen ratkaisevia pelejä.

Joukkueiden kauden kaksi edellistä kohtaamista olivat Dickenin näytöstä, lokakuussa Pirkkolassa Dicken oli vahvempi lukemin 29-22 ja luolassa Dicken oli vieläkin vahvempi lukemin 18-28, tuossa ottelussa GrIFK johti ottelua alun vartin jälkeen 5-1.

Lauantain toisessa ottelussa hallitseva mestari ja runkosarjan ykkönen Cocks saa vieraakseen BK-46:n. Karjaalaisilla on taatusti hyvässä muistissa runkosarjan kohtaamiset, jotka kumpikin päättyivät Cocksin niukkaan yhden maalin voittoon.

Vaikka BK-46 päätti runkosarjan tappioon Dickenille, näkee päävalmentaja Mikael Källman paljon hyvää tähän saakka tapahtuneessa.

– Runkosarja oli mahtava ottaen huomioon muutokset, joita meillä on ollut ja edelleenkin on ryhmässä. Meiltä puuttuu edelleen monia tärkeitä pelaajia, Källman sanoi Västra Nylandille.

SM-liiga viikonloppuna

Pe 1.3. (alempi jatkosarja)
18.30 HIFK – ÅIFK

La 2.3. (ylempi jatkosarja)
16.00 Dicken – GrIFK
16.00 Cocks – BK-46 (OZ.com)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk