Vuoden viimeinen rypistys SM-liigassa

SM-liigassa pelataan joulunalusviikolla täysi ottelukierros, jonka jälkeen vetäydytään muutaman viikon joulu- ja maajoukkuetauolle.

Viikon kierros alkaa keskiviikkona Riihimäeltä, jossa viikonloppuna komean vierasvoiton kärkikamppailussa Dickenin vieraana hakenut Cocks saa vieraakseen Atlas Vantaan. Kamppailun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä – syyskuussa Vantaalla Cocks otti pisteet matkaansa 11 maalin erolla.

Edelleen nollakerhossa kamppaileva HC HIK saa vieraakseen kärkipaikalla keikkuvan BK-46:n. Hankolaisilla on varmasti kipeässä muistissa syksyinen vierailu Karjaalla, jolloin BK paineli ylivoimaiseen voittoon. Vieraat ovat suuria ennakkosuosikkeja myös keskiviikon ottelussa. BK:n peli on kulkenut hyvin kokeneen Andreas Rönnbergin poissaolosta huolimatta.

– Oli pieni shokki, kun Andreas Rönnberg loukkaantui. Alan kuitenkin olla sen verran rutinoitunut, että huomasin aika nopeasti että minun pitää ottaa johtajuutta hänen poissa ollessaan, vahvasti tahtipuikkoa viime viikot heiluttanut Oscar Kihlstedt sanoi Västra Nylandille.

– Edessä on ilman muuta kova ottelu ja tiukka haaste. BK on taitava joukkue, HIK:n John Winberg puolestaan arvioi.

GrIFK haki viikonloppuna voiton HIK:sta suuremmin loistamatta ja saa nyt kotikentällään vastaansa ÅIFK:n. Turkulaiset kärsivät viikonloppuna tappion HIFK:lle, mutta ovat muuten olleet hyvässä vireessä viime aikoina. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla 6. ja 7. Syksyllä Turussa Grani otti niukan yhden maalin voiton ja on nyt kotiedun turvin jälleen hienoinen ennakkosuosikki.

HIFK ja SIF lähtevät keskinäiseen kohtaamiseensa sijoilta 4. ja 5., joten pelissä riittää panosta ajatellen loppusarjapaikkoja. HIFK:lla on alla vierasvoitto ÅIFK:sta ja SIF:lla puolestaan kotivoitto PIF:sta. Siuntiolaiset lähtevät otteluun haastajan asemassa ja samalla ottelun merkityksen hyvin tiedostaen.

– On selvä että pelissä on paljon. Sen lisäksi haemme revanssia hävittyämme aiemmin kaudella HIFK:lle sekä sarjassa että cupissa, SIF-luotsi Teddy Nordling muistuttaa.

Vuoden viimeinen kierros saadaan päätökseen torstaina Paraisilla, kun PIF saa vieraakseen Cocks-tappiosta varmasti ärsyyntyneen Dickenin. Paraislaisten pistepussi ei ole viime aikoina karttunut, mutta tavoite kauden osalta on edelleen selkeä.

– Tähtäimemme on päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja sen eteen teemme töitä, tiivistää PIF:n Robin Mattsson.

SM-liiga viikolla:
Ke 19.12. 18.00 Cocks – Atlas Vantaa
Ke 19.12. 19.00 HC HIK – BK-46
Ke 19.12. 19.00 GrIFK – ÅIFK
Ke 19.12. 19.00 HIFK – SIF, VeikkausTV
To 20.12. 19.00 PIF – Dicken, PiffenTV

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk