Täysi ottelukierros käyntiin perjantaina

SM-liiga jatkuu viikonloppuna täydellä viiden ottelun kierroksella, joka alkaa jo perjantai-iltana HIFK:n ja ÅIFK:n kohtaamisella.

Kauden avauskierroksesta on ehtinyt kulua jo tovi, mutta suurin osa joukkueista oli tulessa viikolla Suomen Cupissa ja Cocks pelasi lisäksi Mestarien liigaa Sveitsissä.

HIFK on saanut hyvän lähdön kauteen. Voitto liiga-avauksessa HC HIK:sta oli odotettukin, mutta BK-46:n pudottaminen cupista osoitti HIFK:ssa olevan ainesta vaikka. Rostislav Grinishin on saanut koottua mielenkiintoisen yhdistelmän ja vahvastu uudistunut ÅIFK joutuu kovaan paikkaan Helsingin Urheilutalolla.

– Joukkuekuva oli mielestäni hyvä, vaikka meillä oli kaksi pelaajaa poissa, Grinishin totesi tyytyväisenä cupin puolivälierävoiton jälkeen.

Lauantaina pelaavista joukkueista ainoastaan BK-46 voitti avauskierroksen ottelunsa, mutta cup-tappio osoitti että töitä on vielä tehtävänä. Atlas Vantaan vieraaksi BK lähtee kuitenkin suosikkina nuoren vantaalaisryhmän jäätyä pahasti Dickenin jalkoihin avauskierroksella. Myös GrIFK on selkeähkö suosikki kotonaan HC HIK:ta vastaan.

Sunnuntain otteluissa ehdoton herkkupala on Cocksin ja Dickenin kohtaaminen. Cocks ei täysin vakuuttanut kauden avauksessaan ja on lisäksi keskellä Mestarien liigan lohkovaiheen alkua. Dicken on päässyt alkukaudesta helpolla ratkaistuaan sekä liiga-avauksen että cupin välierännopeassa tahdissa. Nyt vastus on paria luokkaa kovempi ja suosiolla Cocks ei kotonaan häviä. PIF:n ja SIF:n kohtaamisessa kotijoukkueella on alla voitto avauskierrokselta, vierailla tappio. SIF on kuitenkin ennakkoon niskan päällä; esitys Cocksia vastaan oli lupauksia antava ja voitto cupissa viikolla nosti itseluottamusta.

– Cupin pelissä näimme, että pitää olla terävänä alusta saakka, SIF-luotsi Teddy Nordling sanoi Västra Nylandille viitaten nihkeään alkuun Atlas Vantaata vastaan.

SM-liiga viikonloppuna:
pe 21.9. 18.30 HIFK – ÅIFK
la 22.9. 15.00 Atlas Vantaa – BK-46
la 22.9. 16.00 GrIFK – HC HIK
su 23.9. 15.00 Cocks – Dicken (Yle TV2, Yle Areena)
su 23.9. 18.00 PIF – SIF (PiffenTV)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk