SM-liigan runkosarja päätökseen keskiviikkona

SM-liigan runkosarja kaudella 2018-19 saadaan päätökseen keskiviikkona pelattavan täyden ottelukierroksen myötä.

Sijoituksia ja arvokkaita lähtöpisteitä jatkosarjoihin on jaossa useammassa ottelussa, mutta suurin huomio kiinnittynee kuitenkin Kauniaisiin, jossa tasapisteissä keskinäiseen kohtaamiseen lähtevät GrIFK ja HIFK ratkaisevat viimeisen ylemmän jatkosarjan paikan kohtalon.

Lähtökohta otteluun on selvä – voittaja sijoittuu runkosarjassa neljänneksi ja häviäjä jää viidenneksi. Granilla on ottelussa kotietu, mutta HIFK:lla puolestaan etuna parempi maaliero. Koska joukkueitten ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi pistejakoon 25-25, HIFK:lle riittää keskiviikkonakin tasapeli neljänteen sijaan.

HIFK:lla on myös pienoinen vieraspeikko niskassaan. Joukkueella on Kauniaisten luolan pohjalta 29 peräkkäistä tappiota, eikä HIFK ole koskaan voittanut liigamatsia GrIFK:ta tai HC Westiä vastaan kallion sisällä.

Paljon on pelissä myös Pirkkolassa. Dickenin osalta ottelu on erittäin tärkeä, ja määrittelee, onko lopullinen runkosarjan sijoitus toinen vai kolmas. Täysin sama tilanne kuin vastustaja BK-46:lla, kun molemmat ovat tasapisteissä ennen päätöskierrosta. Lisäksi kyseisestä ottelusta tulevat pisteet mukaan ylempään jatkosarjaan, joten siinäkin mielessä ottelu on äärimmäisen tärkeä molemmille.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Karjaalla pelattiin lähes samanlaisessa tilanteessa, Dicken oli juuri edeltävänä viikonloppuna pelannut itsensä sensaatiomaisesti europeleissä jatkoon, ja keskittyminen ei ollut huipussaan keskiviikkopelissä. Nyt vastaavaan ei ole varaa.

– Toki pisteet [edellisottelusta HIFK:ta vastaan] olivat hyvät, koska ne voivat olla tärkeitä jatkossa. Viimeisellä kierroksella on vastassa Dicken vieraissa ja ratkaistaan runkosarjan kakkossija, BK-luotsi Mikael Källman kiteytti Västra Nylandissa.

SIF:n ja Atlas Vantaan kohtaamisessa haetaan asetelmia pisteitä myöten alempaan loppusarjaan. SIF on ollut Atlas Vantaalle muutamasta viime kaudesta poiketen painajaismainen vastustaja tällä kaudella. Kolmesta kohtaamisesta pienin tappio on kahdeksan maalia, 20-28 liigan kotipelissä marraskuussa.

– Siinä sitä onkin tarpeeksi motivaatiota. Olisi hyvä, jos saisimme aikaan kunnon ottelun. Siihen pyritään, Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio sanoi seuran verkkosivuilla.

ÅIFK:n ja Cocksin kohtaaminen on molemmille jo valmistautumista loppusarjoihin – ÅIFK alempaan ja Cocks ylempään. HC HIK:n ja PIF:n ottelussa puolestaan kaksi karsintasarjaan suuntaavaa joukkuetta hakee voitokasta virettä tulevaan taisteluun sarjapaikasta.

SM-liigan runkosarjan päätöskierros keskiviikkona 13.2.:
19.00 SIF – Atlas Vantaa
19.00 HC HIK – PIF
19.00 GrIFK – HIFK
19.00 Dicken – BK-46 (VeikkausTV, HBL.fi)
19.00 ÅIFK – Cocks (Kanariefåglarna YouTube)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk