Puolivälierät käyntiin kiirastorstaina

Miesten SM-liiga jatkuu maajoukkuetauon jälkeen puolivälierillä, joiden ensimmäiset ottelut pelataan kiirastorstaina.

Puolivälierissä ylemmän jatkosarjan kolmonen BK-46 saa vastaansa alemman jatkosarjan kakkosen HIFK:n ja ylemmän jatkosarjan nelonen GrIFK puolestaan alemman jatkosarjan ykkösen SIF:n. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Suoraan välieriin pääsivät ylemmän jatkosarjan kaksi parasta Cocks ja Dicken.

Rönnbergin jatkosta lisäpotkua BK-46:lle

Runkosarjassa BK-46 sinnitteli tasaisesti kolmen kärjessä yhdessä Cocksin ja Dickenin kintereillä. Kolmella tappiolla BK aloitti ylemmän jatkosarjan kolmospaikalta, ja piti asemansa kolmosena loppuun asti voittamalla kummatkin GrIFK-ottelut.

HIFK aloitti kautensa hyvällä pistetahdilla. Kuudesta ensimmäisestä pelistä Röda nappasi 10 pistettä viidellä voitolla, häviten vain Derby-matsin Dickeniä vastaan. Kotihallissa tuli kuitenkin neljä ottelua putkeen ilman voittoja, kun myös BK-46 ja Cocks hakivat vierasvoitot ja lopulta Grankulla IFK vei tasapelipisteen mennessään. Toisen sarjakierroksen alkupuoli sujui samaan tahtiin, kunnes heikon alkukauden pelannut Atlas kävi nappaamassa shokkivoiton Kalliosta. Yllättävä pistemenetys toi GrIFK:n kärkkymään jo IFK:n rinnalle, ja viimeisellä kierroksella Granin yhden maalin kotivoitto lähetti HIFK:n alempaan loppusarjaan. Jatkolohkossa IFK varmisti paikkansa puolivälieriin heti kahdessa matsissa, mutta sitten iski melkoinen motivaation puute voitoista taistelemiseen.

Tämän kauden keskinäisistä peleistä BK-46 otti kaksi selvää voittoa 25-32 Helsingissä ja 31-28 Karjaalla.

BK sai hienoja uutisia puolivälierien alla, kun kokenut Andreas Rönnberg allekirjoitti vuoden mittaisen jatkon. Kuluva kausi on Rönnbergillä mennyt vaivojen kanssa taistellessa ja pelit ovat jääneet suhteellisen vähiin. Loukkaantumiset ovat muutenkin vaivanneet BK:ta.

– Kuluneen kauden loukkaantumisten ja rikkonaisuuden vuoksi tunnen olevani erityisen motivoitunut vielä yhdelle kaudelle, Rönnberg sanoo seuran verkkosivuilla.

Rönnberg toteaa myös, että tulevan kauden joukkueen kokoamiseen liittyen on tekeillä paljon asioita.

– Mikäli vain säästymme loukkaantumisilta, BK tulee saamaan jalkeille erittäin mielenkiintoisen joukkueen. Tämä motivoi tietenkin vielä enemmän jatkamaan pelaamista.

GrIFK:lla rutiinia kovista otteluista

Vaikka GrIFK jäi ylemmän jatkosarjan otteluissa pisteittä niin siitä huolimatta joukkueen peli näytti kehittymisen merkkejä. Mitalisuosikit kyettiin paria poikkeusta lukuun ottamatta haastamaan ja joukkueen terveystilannekin näyttää seuran verkkosivujen mukaan play-offien alla mainiolta.

SIF menetti mahdollisuutensa runkosarjan neljän joukkoon jo hyvissä ajoin syksyllä runkopelaajien poissaolojen myötä. Alemmassa jatkosarjassa kylän pojat saalistivat pelkkiä voittoja, joten Grani saa vastaansa itseluottamusta uhkuvan joukkueen.

GrIFK ja SIF ovat kohdanneet viimeksi runkosarjan merkeissä. Lokakuussa SIF kävi Luolassa hakemassa 26-20 voiton, jonka GrIFK kuittasi vastavierailullaan Siuntiossa tammikuussa lukemin 26-22.

– Voi tulla todella tasaista ja tiukkaa, mutta nostan kuitenkin GrIFK:n ennakkosuosikiksi. He ovat päässeet pelaamaan kovia otteluita ylemmässä jatkosarjassa ja heillä on myös kotietu, SIF:n päävalmentaja Teddy Nordling muistutti Västra Nylandissa.

SM-liigan puolivälierien avausottelut 18.4.:
18.00 GrIFK – SIF
19.00 BK-46 – HIFK (OZ.com)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk