Kolmen ottelun viikonloppu SM-liigassa

SM-liigan runkosarja kääntyy kauden toiselle puolikkaalleen viikonloppuna pelattavien kolmen ottelun myötä.

Viikonloppu alkaa jo perjantai-iltana Helsingin Urheilutalolta, kun HIFK saa vieraakseen edelleen nollakerhossa olevan HC HIK:n. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran Suomen Cupin 1. kierroksella, kun loppuotteluun asti edennyt HIFK täräytti Hangon hiekkarannalle maalein 41-23. Samalla viikolla liiga-avauksessa HIFK sai jo paremman vastuksen, ja vieraspelistä Hangosta tuloksena oli selvästi niukempi 27-20-voitto.

Hankolaisilla on alla pari katkeraa tappiota tärkeissä otteluissa ja lisäksi koko sarjan ykköstykki Nikola Zujic oli viimeksi ÅIFK:ta vastaan sivussa loukkaantumisen takia.

– Työmme jatkuu. Samalla olemme – BK:ta lukuun ottamatta – saaneet hyviä tuloksia sarjan parempia joukkueita vastaan, HIK-luotsi Petter Forsström valoi uskoa Västra Nylandissa.

Lauantaina sarjataulukon alemman viivan tuntumaan juuttunut Atlas Vantaa on kovan tehtävän edessä, kun Myyrmäkeen saapuu vierailulle Dicken. Kauden avaustappionsa jälkeen nopeasti jälleen voittouralle palanneet lauttasaarelaiset ovat olleet vahvassa vireessä koko syksyn ja lähtevät nytkin otteluun suosikkeina.

Kauniaisissa puolestaan sarjataulukon kärkipaikkaa Dickenin kanssa jakava BK-46 lähtee jatkamaan vahvaa menoaan tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta edelleen kamppailevaa GrIFK:ta vastaan. BK lähtee otteluun ilman peukalovammasta kärsivää kokenutta Andreas Rönnbergiä, mutta on osoittanut jo edellisissä otteluissaan, että korvaajia löytyy.

– Tavallaan on hyödyllistä että olen poissa. Muut pelaajat saavat vastuuta ja se on toiminut hyvin. Viktor [Gruzinski] on meille lisäksi hieno vahvistus, Rönnberg viittaa vastikään loukkaantumisen jälkeen kentille palanneeseen venäläiseen.

GrIFK-valmentaja Kaj Hagman tunnistaa vastustajan vahvuudet.

– Hyvä maalivahti ja puolustus ovat BK:n vahvimmat osa-alueet ja akselia Kihlstedt-Sjöman on varottava erityisesti nyt kun Gea (Rönnberg) on sivussa, Hagman sanoo seuran verkkosivuilla.

Hagmanin mukaan Granilla on eväät horjuttaa sarjakärkeä, mikäli kaikki osuu kohdilleen.

– Silloin kun kaikki natsaa niin pelaamme todella hyvin mutta meidän on saatava tasaisempi hyvä taso. Eli lisää kurinalaisuutta tarvitaan.

SM-liiga viikonloppuna:
Pe 07.12. 19.00 HIFK – HC HIK, VeikkausTV
La 08.12. 15.00 Atlas Vantaa – Dicken
La 08.12. 16.00 GrIFK – BK-46

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk