HIFK – Atlas Vantaa avaa neljän ottelun viikonlopun

SM-liigassa pelataan viikonloppuna neljä ottelua, joista ensimmäinen jo perjantai-iltana HIFK:n isännöidessä Atlas Vantaata.

HIFK avasi vuoden tappiolla edellisenä viikonloppuna, kun joukkue ei pystynyt haastamaan Dickeniä Pirkkolassa. Vantaalaisten vuosi alkoi paremmissa merkeissä, sillä Atlas sai väännettyä viimeisellä sekunnilla tärkeät voittopisteet kotiottelustaan Pargas IF:ää vastaan. Syyskaudella keskinäisessä kohtaamisessa IFK haki helpon 21-33 voiton yleensä vaivalloisesta Myyrmäen hallista.

Panoksia perjantain ottelussa riittää, sillä HIFK pyrkii pitämään kiinni paikastaan neljän parhaan joukossa GrIFK:n hengittäessä jo iskuetäisyydellä niskaan ja Atlas Vantaa puolestaan hamuaa lisäpisteitä varmistaakseen paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ja loppusarjassa.

Lauantain alkuiltapäivän ottelussa asetelma on hiukan samankaltainen. ÅIFK lähtee varmistamaan paikkaansa alemmassa loppusarjassa ja vieraaksi saapuva BK-46 puolestaan pitämään kiinni asemistaan sarjataulukon kärkipäässä. BK kärsi viikolla niukan tappion Cocksille, vaikka taisteli hienosti harvennein rivein. Jobinpostia tuli Linus Lindholminkin loukkaantumisen myötä.

– Linus teki [keskiviikkona] paljon hyviä asioita, mutta loukkaantuminen oli harmi. Sitä emme tosiaan olisi tarvinneet ja nyt menetimme vielä yhden vaihtoehdon pakkiosastolla, BK-luotsi Mikael Källman harmitteli Västra Nylandissa.

HC HIK saa vieraakseen SIF:n lauantaina. Kotijoukkueen tilanne pisteittä sarjan hännillä alkaa olla tukala ja SIF:lle edellisottelun tappio GrIFK:lle merkitsi mitä todennäköisimmin sitä, että joukkue jatkaa runkosarjan jälkeen alemmassa loppusarjassa. Siuntiolaiset lähtevät otteluun selkeänä suosikkina huolimatta poissaoloista.

– On selvää, että se näkyy. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja toivoa, että poissaolevat pelaajat palaavat riviin, päävalmentaja Teddy Nordling totesi Grani-tappion jälkeen.

Grani puolestaan nousi SIF-voitolla jo ylemmän loppusarjan tuntumaan ja voi sotkea kärkipäätä vielä kunnolla. Tähän tarjoutuu tilaisuus jo lauantaina, kun sarjakolmonen Dicken saapuu Kauniaisten Luolaan. Grani jahtaa Liigan neljättä sijaa, ja samalla ylemmän jatkosarjan paikkaa vimmatusti, eroa tällä hetkellä HIFK:hon on kaksi pistettä.

– Tiedän että tämä joukkue osaa pelata käsipalloa, mutta olen ehkä hiukan yllättynyt siitä, että olemme näin korkealla, Grani-piiskuri Kaj Hagman pyrkii siirtämään painetta pois omalta joukkueeltaan.

SM-liiga viikonloppuna:
Pe 18.1. klo 18.30 HIFK – Atlas Vantaa
La 19.1. klo 14.00 ÅIFK – BK-46 (Kanariefåglarna TV)
La 19.1. klo 16.00 HC HIK – SIF
La 19.1. klo 16.00 GrIFK – Dicken

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk