GrIFK paineli karkuun Atlas Vantaalta

GrIFK otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla Atlas Vantaan perjantaina kotonaan selkein numeroin.

Grani alkoi avausminuuttien jälkeen kiskoa heti eroa vieraisiinsa ja kotijohto oli pian avausjakson puolivälin jälkeen jo kuusi maalia. Näissä lukemissa ero myös pysyi ensimmäisen 30-minuuttisen loppuun saakka.

Kun Grani tauon jälkeen vajaassa kymmenessä minuutissa venytti johtonsa jo kymmeneen maaliin, ottelu alkoi olla ratkennut. Parhaimmillaan ero oli jo 14 maalia ja vaikka Atlas lopussa pääsi kaunistelemaan numeroita, ei Granin voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

– Ensimmäisen pelin hermostuneisuus oli poissa tänään ja se näkyi. Tavoite oli parantaa omaa peliä keskiviikosta, siinä onnistuttiin. Puolustus- ja maalivahtipeli toimi kauttaaltaan ja saatiin pidettyä parempaa tempoa yllä kuin ekassa pelissä.

– Tärkeintä on nyt saada tämä unohdettua ja saatua sama lataus sunnuntaille. Mitään ei olla vielä voitettu, Koskue painotti.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli paljon synkemmissä aatoksissa ja manasi ennen kaikkea virhesumaa.

– Käsipallo-ottelua ei voi voittaa, mikäli pelaa niin kuin me pelattiin tänään. Kerta kaikkiaan aivan liikaa virheitä puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Täytyy laittaa asiat kuntoon ja jatkaa sunnuntaina, Kallio totesi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei varmasti torjunut Granin maalivahti Albert Georgs.

– Tiedettiin ennen ottelua että tämä on tärkeä ottelu voittaa. Heti alusta huomasi että kaikki pelaajat olivat latautuneita. Mielestäni tehtiin asioita todella hyvin tänään, näytettiin mitä osataan. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina, Georgs sanaili tyytyväisenä.

2. puolivälierä
GrIFK – Atlas Vantaa 31-21 (15-9)
GrIFK johtaa otteluvoitoin 2-0

Maalintekijät
GrIFK: Richard Sundberg 5, Alexander von Numers 4, Fredrik Forss 4, Sami Silfver 3, Benjamin Olsson 3, Miro Koljonen 3, Peik Sjöblom 2, Patrik Lång 2, Jasper Hellberg 2, Alexander Lång 1, Patrik Johanson 1, Wilhelm Hammarberg 1
Atlas Vantaa: Erkka Näntö 4, Lauri Narinen 4, Niki Tuominen 3, Kenneth Åstrand 2, Sebastian Säkkinen 2, Gheorghe Safronii 2, Tapio Laitinen 2, Géza Vasvári 1, Jasse Kettunen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Albert Georgs GrIFK 3
Fredrik Forss GrIFK 2
Peik Sjöblom GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min
Atlas Vantaa: Heikki Laitinen 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 238

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk