GrIFK varmisti puolivälieräpaikkansa

Alemman jatkosarjan asetelmat palasivat osittain lähtötilanteeseen, kun GrIFK haki perjantaina pisteet HIFK:lta ja sinetöi paikkansa puolivälierissä.

HIFK aloitti ottelun terävästi, mutta tilanne tasoittui nopeasti ja aina avausjakson puoliväliin ja tilanteeseen 8-8 edettiin tasaisesti. Tämän jälkeen Grani alkoi kuitenkin saada paremmin otetta pelistä ja hivuttautua karkumatkalle, joka taukoon mennessä oli jo viisi maalia.

Kun vieraat veivät toisen jakson alun nimiinsä puhtaasti 6-0, alkoi ratkaisu roikkua jo ilmassa. HIFK pääsi vielä kiinni peliin jollain lailla, mutta Grani piti etumatkansa turvallisilla lukemilla. Lopussa HIFK pääsi hiukan kaunistelemaan lukemia, mutta ei enempää.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin ihmetteli otteen katoamista täysin kesken kamppailun.

– Aloitimme pelin hyvin, mutta 15 minuutin kohdalla hyökkäyspelimme meni aivan sekaisin. Pääsyy tappioon löytyy tänään hyökkäyspelistämme ja sen eteen täytyy nyt tehdä paljon töitä, Grinishin mietti.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue sen sijaan oli hyvin tyytyväinen.

– Todella hyvä peli meiltä kokonaisuudessaan ja muutenkin onnistunut viikko tuloksellisesti. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohden välieriä.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Granin Alexander von Numers oli myös iloinen esityksestä.

– Pelissä oli tänään tosi hyvä ilme ja fiilis oli hyvä. Puolustimme tänään kovaa ja tuloksekkaasti. Hyökkäyspäässä pystyimme rikkomaan vastustajan korkean puolustuksen hyvällä liikkeellä.

– Toisen puoliajan alussa onnistuimme vielä kasvattamaan johdon kymmeneen maalin, jonka jälkeen loppuaika hoidettiin sitten vain varmasti kotiin, von Numers kertasi.

HIFK – GrIFK 24-32 (12-17)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 6, Tom Lindström 4, Olli Tamminen 3, Niclas Ahlgren 3, Nikola Zujic 2, Oscar Udd 2, Kristian Jansson 2, Christoffer Eneberg 1, Johannes Bargum 1
GrIFK: Alexander von Numers 6, Sami Silfver 6, Miro Koljonen 4, Jasper Hellberg 4, Fredrik Forss 4, Alexander Lång 3, Patrik Lång 2, Patrik Johanson 2, Peik Sjöblom 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Alexander von Numers GrIFK 3
Albert Georgs GrIFK 2
Fredrik Forss GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Christoffer Eneberg 2 x 2 min, Kristian Jansson 1 x 2 min
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Alexander von Numers 1 x 2 min, Jasper Hellberg 1 x 2 min, Patrik Johanson 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 91

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk