GrIFK karisti HIFK:n kannoiltaan

HIFK piti GrIFK:ta pinteessä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta toisella Grani näytti kovuutensa ja otti lopulta selkeän 35-24 (16-14)-voiton.

HIFK ei ole GrIFK:ta ennen tämän Kauniaisten Palloiluhallissa kaatanut eikä se onnistunut siinä tälläkään kertaa. Se pisti kuitenkin tiukasti hanttiin ensimmäisen puoliajan. Ensimmäinen puoliaika oli erittäin tiukka, jossa johtoasema vaihtui tiuhaan ja molemmat käväisivät parin maalin johdossa. Lopulta tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin etumatkalta.

Toiselle puoliajalle GrIFK tuli hyvin ja kasvatti eronsa jo kuuteen. HIFK ei suostunut luovuttamaan, vaan nousi vielä neljän maalin päähän. Sen jälkeen GrIFK teki ratkaisevan iskunsa vieden reilun neljän minuutin jakson 4-0. HIFK ei saanut enää loppukiriä käynnistettyä ja GrIFK pääsi vielä lopussa kasvattamaan eroaan.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue iloitsi toisen puoliajan ryhtiliikkeestä.

– Tahmea ensimmäinen puoliaika, mutta toisella jaksolla saatiin ennen kaikkea puolustus ja maalivahtipeli toimimaan.

HIFK:n käskijä Rostislav Grinishin harmitteli muutamia virheitä joista GrIFK pääsi ratkaisemaan ottelun.

– Ensimmäinen puoliaika tarkkailtiin ja pelattiin 5:1-puolustusta. Siinä onnistuttiin ihan hyvin. Toisella puoliajalla fysiikka ei riittänyt puolustuksessa tai hyökkäyksessä, pari helppoa virhettä siihen sitten ja GrIFK pääsi juoksemaan karkuun. Tämä johti sitten 11 maalin häviöön tänään.

Ottelun parhaana palkittu Patrik Johanson piti GrIFK:n esitystä hyvänä.

– Ottelun ensimmäiset 15-18 minuuttia oli meiltä aika tahmeaa ja IFK pelasi paremmalla temmolla. Meillä oli hyvä maltti hyökkäyksessä ja puolustus parani, minkä takia päästiin kasvattamaan eroa. Toisella puoliajalla pelataan hyvää puolustus-, maalivahti- ja hyökkäyspeliä. Mielestäni pelattiin hyvä ottelu!

GrIFK-HIFK 35-24 (16-14)

Maalintekijät
GrIFK: Patrik Johanson 7, Richard Sundberg 6, Sami Silfver 5, Patrik Lång 4, Jasper Hellberg 3, Fredrik Forss 3, Paavo Brummer 3, Benjamin Olsson 2, Erik Åkermarck 1, Peik Sjöblom 1

HIFK: Niclas Ahlgren 8, Roman Protcenko 4, Sergey Shevchenko 3, Vili Mattila 3, Nikola Zujic 2, Olli Tamminen 2, Kristian Jansson 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Patrik Janson GrIFK 3
Niclas Ahlgren HIFK 2
Albert Georgs GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min, Niclas Laurent 1 x 2 min, Paavo Brummer 1 x 2 min, Patrik Johanson 1 x 2 min, Sami Silfver 1 x 2 min
HIFK: Kristian Jansson 1 x 2 min, Olli Tamminen 1 x 2 min, Roman Protcenko 1 x 2 min, Vili Mattila 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Teemu Kaulio

Yleisöä: 182

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk