GrIFK jyräsi alemman jatkosarjan voittoon

GrIFK jätti vierailleen ÅIFK:n vaille mahdollisuuksia keskiviikkona ja kuittasi alemman jatkosarjan alussa Turussa kärsimänsä tappion korkojen kera.

Grani lähti karkumatkalle käytännössä ottelun alussa. ÅIFK roikkui jollain lailla tuntumassa kymmenisen minuuttia, mutta vähitellen ero alkoi kasvaa ja taukoon mennessä kotijoukkueen johto oli kasvanut jo pitkälti yli kymmenen maalin.

ÅIFK sai hiukan paremmin maalijyvän kohdilleen tauon jälkeen, mutta nopeasti Grani otti jälleen otteen ja vain kasvatti johtoaan koko ajan edeten lopulta helposti vakuuttavaan voittoon.

Voiton myötä GrIFK varmisti alemman jatkosarjan ykkössijan ja paikan puolivälierissä ylemmän jatkosarjan neljänneksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue nosti esiin edellisen kohtaamisen ja näki taistelutahdon löytyneen sitä kautta lähes itsestään.

– Tänään näkyi, että meillä oli vähän hampaankolossa viime Turun reissusta. Hyvä kokonaisuus meiltä, missä kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti play-off –pelejä, Koskue totesi tyytyväisenä.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittu Granin Fredrik Forss oli pitkälti samoilla linjoilla.

– Tänään tuntui siltä, että haluttiin kotiyleisölle näyttää mitä osataan. Onnistuttiin hyvin puolustuksessa ja maalivahdit sai hyviä torjuntoja josta päästiin kivasti kontraamaan. Nyt voidaan jo suunnata katse kohti play-off –pelejä, Forss sanaili.

ÅIFK-luotsi Besim Qerimi antoi täyden tunnustuksen vastustajalle ja myönsi materiaalieron näkyneen.

– Granilla oli tänään täysi miehistö jalkeilla ja he puolustivat uhrautuvasti meidän heikkoa hyökkäystä vastaan. Kun me menetettiin palloja hyökkäyspäässä, niin Grani pääsi vastahyökkäyksiin ja rankaisi hyvällä prosentilla, Qerimi kertasi tapahtumien kulkua.

GrIFK – ÅIFK 36-14  (19-6)

Maalintekijät
GrIFK: Benjamin Olsson 9, Fredrik Forss 9, Miro Koljonen 5, Jasper Hellberg 4, Erik Åkermarck 2, Alexander von Numers 2, Sami Silfver 2, Alexander Lång 2, Peik Sjöblom 1
ÅIFK: Andreas Nyström 4, Alexander Nysten 4, Arttu Tamminen 2, Christoffer Sjöblom 2, Oscar Berglund 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Fredrik Forss GrIFK 3
Benjamin Olsson GrIFK 2
Miro Koljonen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Richard Sundberg 1 x 2 min
ÅIFK: –

Erotuomarit: Magnus Roth – Johan Skogberg

Yleisöä: 178

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk