Atlas Vantaa väänsi voiton PIF:sta

Atlas Vantaa sai tehdä täyden päivätyön keskiviikkona ennen kuin PIF kukistui Myyrmäessä – lopulta kuitenkin varsin selvästi.

Avausjakson alkupuolisko oli lievää PIF:n hallintaa, kunnes tilanne tasoittui. Viimeiset minuutit ennen taukoa merkittiin kuitenkin selkeästi Atlas Vantaan nimiin ja kotijohto tauolla oli neljä maalia.

PIF roikkui toisen jakson alun vielä sinnikkäästi tuntumassa, mutta vähitellen isännät alkoivat repiä eroa suuremmaksi. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin jo Atlaksen kahdeksan maalin johdossa ja lopun isännät saattoivat vain varmistella voittoon.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio avasi numeroita ottelun jälkeen ja totesi joukkueensa saaneen pelin raiteilleen vasta ottelun edettyä jo aika pitkälle.

– Oli joulun alustunnelma – arkipeli. Meni aika kauan ennen kuin peli lähti liikkeelle ja saatiin puolustus vaadittavalle tasolle. Sitten kaikki meni niin kuin pitikin, Kallio totesi tyytyväisenä.

PIF:n päävalmentaja Boris Dvorsek näki ottelun kulun ymmärrettävästi koko lailla päinvastaisena oman joukkueensa näkökulmasta.

– Pelasimme erittäin hyvin 20-25 minuuttia, mutta viiden tai kuuden rankkarin pilaaminen on liikaa. Muuten olisimme pysyneet pidempään mukana. Atlas kuitenkin ansaitsi voittonsa ja oli meille liian vahva vastustaja, Dvorsek tunnusti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittu Atlas-maalivahti Tuomas Laitinen puolestaan antoi tunnustusta myös paraislaisille.

– Oli meiltä vähän tahmeata. Piffen pelasi hyvin, ei esittänyt ihmeitä, mutta joukkueella oli sydän mukana varsinkin alussa. Me emme pelanneet niin stabiilisti kuin olisi pitänyt.

– Samaa rataa meni oma esityksenikin. Välillä tuli torjunta, välillä ei, eikä ollut toivomaani tasaisuutta. Lisäksi minulle sattui liikaa syöttöhasseja, Laitinen pureksi ottelua.

Atlas Vantaa – PIF 30-22 (16-12)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 9, Jani Kivinen 6, Géza Vasvári 4, Gheorghe Safronii 3, Erkka Näntö 2, Tapio Laitinen 2, Lauri Narinen 1, Nikko Kinos 1, Jasse Kettunen 1, Jonathan Juslin 1
PIF: Vlatko Tasevski 8, Fredrik Lunden 6, David Kuzmanovski 4, Andrej Miladinovski 2, Samuel Alexandersson 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 3
Gheorghe Safronii Atlas Vantaa 2
Jani Kivinen Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Lauri Narinen 1 x 2 min, Nikko Kinos 1 x 2 min, Sebastian Säkkinen 1 x 2 min
PIF: Andrej Miladinovski 1 x 2 min, Daniel Söderlund 1 x 2 min, Robin Mattsson 1 x 2 min, Vlatko Tasevski 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 206

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk