Atlas Vantaa niukasti Dickeniä vahvempi

Atlas Vantaa ja Dicken pelasivat lauantaina tasaisen ottelun, joka reilun viikon takaisen cup-koitoksen tavoin päättyi isäntien niukkaan voittoon.

Atlas Vantaan terävän alun jälkeen tilanne tasaantui ja avausjakson puolivälissä Dicken alkoi saada hiukan otetta. Tauon alla isännät tulivat kuitenkin jälleen vahvasti ja käänsivät tilanteen edukseen kahden maalin erolla.

Toinen jakso eteni vantaalaisten niukassa johdossa, kunnes jakson puolivälissä Atlas nykäisi jo kuuden maalin kaulan. Dicken nousi loppuminuuteilla vielä kahden maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt pidemmälle ja pisteet jäivät Atlakselle.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio löysi ottelusta paljon hyvää ja oli erityisen tyytyväinen tasaisuuteen esityksessä.

– Tämä oli kauden tasapainoisin ottelumme, eikä tullut isoja huonoja hetkiä. Puolustuspeli oli erinomaista, samoin hyökkäys parhaimmillaan. Mutta muuten hyökkäyksessä meillä on eniten parannettavaa, Kallio arvioi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut vantaalaisten Anthony Hellakoski oli samoilla linjoilla Kallion kanssa.

– Tarkoituksemme oli puolustaa tiukasti, liikkua paljon ja pyrkiä kontrauksiin sekä puolikontrauksiin. Onnistuimme hyvin, joskin kontraukset jäivät suunniteltua vähemmiksi. Kokonaisuutena tämä oli kauden parhain ja tasaisin ottelumme. Nyt ei tullut paljon ailahteluja.

Dicken-luotsi Björn Monnberg puolestaan näki joukkueensa sortuneen nimenomaan päinvastaiseen.

– Se oli meiltä liian epätasaista suorittamista. Siihen kaaduttiin tänään, Monnberg näki.

Atlas Vantaa – Dicken 28-26 (13-11)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 6, Jani Kivinen 6, Anthony Hellakoski 5, Gheorghe Safronii 3, Géza Vasvári 2, Erkka Näntö 2, Milos Maksimovic 2, Kenneth Åstrand 1, Heikki Laitinen 1
Dicken: Filip Söderlund 8, Max Granlund 6, Tadas Stankevicius 3, Anton Rémy 3, Benny Broman 3, Oskar Monnberg 1, Robin Granlund 1, Joacim Broman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anthony Hellakoski Atlas Vantaa 3
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 2
Filip Söderlund Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Erkka Näntö 1 x 2 min, Heikki Laitinen 1 x 2 min, Milos Maksimovic 1 x 2 min, Niki Tuominen 1 x 2 min
Dicken: Felix Nilsson 1 x 2 min, Max Granlund 2 x 2 min, Robin Granlund 1 x 2 min, Tadas Stankevicius 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Magnus Roth

Yleisöä: 237

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk