Kohti kautta: BK-46

Kaudella 2016-17:
Runkosarja: 2.
Ylempi jatkosarja: 2.
Hävisi finaaleissa Cocksille otteluvoitoin 0-3.

Suomalaisen miesten käsipallohistorian menestyksekkäin seura BK-46 teki räväkän paluun huipulle viime kaudella. Kymmenen vuoden mitaliton putki päättyi komeasti, kun karjaalaiset raivasivat tiensä finaaliin saakka. Vaikka Cocks finaaleissa olikin vahvempi, oli Karjaa palautettu vahvasti SM-liigan kärkipäähän.

Viime kaudesta on napattavissa paljon positiivista mukaan, mutta tavallaan BK-46 on myös uuden edessä. Päävalmentajan paikan otti käsipallon legenda ja Karjaan oma poika Mikael Källman ja myös pelaajistossa vaihtuvuutta oli melkoisesti.

Aivan valmiina BK:n paketti ei kauden alkaessa ole, mistä osoituksena oli selkeä tappio Dickenille Suomen Cupissa.

– Heti kun sarjapelit alkavat, otetaan kaikki pisteet jotka voidaan saada. Kaikki uudet pelaajat on saatu hyvin mukaan ja yhteispeli kuosiin harjoituspeleissä, BK-pelaajista Topias Laine valaa uskoa.

Laine uskoo, että Källmanin sisään ajamat kuviot loksahtelevat nopeasti oikeille uomilleen.

– Mickellä on hänen oma pelitapansa, se on helppo omaksua kun ottaa sen vain täysillä vastaan. Se on varma ja hyvä pelitapa ja sen kautta on hyvä rakentaa eteenpäin, Laine linjaa.

Tavoite on joka joukkueella perinteisesti parantaa edelliskaudesta, mutta Laine myöntää että BK:n tapauksessa tuo tavoite on äärimmäisen kova.

– Totta kai kakkossijasta on vaikeampi parantaa, mutta vähintään siihen samaan kuin viime kaudella on ensimmäinen tähtäin ja sitten siitä haetaan yhtä suomalaisen käsipallon suurimmista yllätyksistä, Laine viittaa moninkertaisen mestarin Cocksin haastamiseen mestaruustaistelussa.

BK-46:
kotikenttä: SISU Arena
peliasu: valko-punaraitainen, sininen
SM-mitalit: 19-6-2

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk