HIFK hakee ensimmäistä voittoaan Kauniaisten luolasta

HIFK aloittaa alkusarjan toisen puoliskon lauantaina taas Kamrat-derbyllä, kun HIFK matkustaa vuorostaan Graniin vierailemaan.

Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Kalliossa päättyi Granin vierasvoittoon 26-33, kaikista 9 pelistään GrIFK on voittanut kuusi kertaa ja hävinnyt kolmesti (Cocks, Dicken, BK-46). 12 sarjapisteellään Kauniaisissa taistellaan taulukon hopeasijasta neljän muun joukkueen kanssa. Jos Cocks ei ala kompuroida, niin ylempään loppusarjaan mahtuu kolme muutakin jengiä lähes tasapisteissä olevasta nelikosta BK-46, Dicken, Atlas ja GrIFK. Viiden pisteen takamatkalla SIF ja HIFK joutuvat kisailemaan keskenään kuudennesta sijasta ja viimeisestä puolivälieräpaikasta.

HIFK nappasi ensimmäiseltä sarjakierrokselta 7 pistettä kolmella voitolla (ÅIFK, HC HIK, PIF) ja yliaikatasurilla juuri Siuntiota vastaan. Kuntopuntarissa HIFK on pahasti punaisella, sillä viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on kärsinyt neljä peräkkäistä tappiota ja viimeisin voitto oli 120-vuotissynttäriottelussa Hankoa vastaan.

– Tappio Paraisille on varmasti sattunut ja sen jälkeen luulisi että Luolaan tulee sitoutunut ja kaikkensa antava HIFK, Granin päävalmentaja Mikko Koskue uskoo seuran verkkosivuilla.

Grankullan tilastot marraskuulta menivät tasan 2-2, joukkueen voitettua Siuntion ja Atlaksen mutta hävitessä Dickenille ja BK:lle.

GrIFK-luotsi myöntää joukkueensa pelin ailahdelleen liikaa syksyn otteluissa ja siihen ollaankin ensi kädessä hakemassa parannusta.

– Toki kaikelle on myös syynsä. Meillä on välillä ollut vaihtoehdot hyvin vähissä, varsinkin takamiesten kohdalla. Kahden pitkäaikaisloukkaantuneen lisäksi Alexander von Numers oli kuusi viikkoa poissa kentiltä, ja kaksi varusmiestämme ovat syystä tai toisesta päässeet armeijasta treenaamaan kanssamme vain sporadisesti viimeisen kahden kuukauden aikana.

– Runkosarjan puolikkaalle on vaikea antaa yhtä yksittäistä arvosanaa, ja muutenkin seuraan itse tässä vaiheessa kautta enemmän prosessia kuin yksittäisiä tuloksia.

Kauniaisten Luolan pimeässä nurkassa piilottelee yksi HIFK:n pahimpia mörköjä, sillä yksikään liigapeli syvällä peruskallion sisällä ei ole tuonut voittoa Stadiin. Pieni maistiainen tuli Suomen Cupissa tänä syksynä, kun HIFK voitti Grankulla IFK:n I-divisioonassa pelaavan akatemiajoukkueen.

Ottelu alkaa lauantaina 9.12. Kauniaisten Palloiluhallissa kello 16.00.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk