GrIFK haastajana cupin finaaliin Cocksia vastaan

Miesten Suomen Cupin mestaruus vuosimallia 2017 ratkaistaan lauantaina 2.12. Kauniaisissa myös viime vuoden finaalissa vastakkain olleiden GrIFK:n ja Cocksin kesken.

Viime vuodet kotimaan kenttiä hallinnut Cocks on jälleen alkukaudella jyrännyt niin kotimaan kentillä kuin kansainvälisestikin. Granin päävalmentaja Mikko Koskue ei lähdekään rakentamaan mitään pilvilinnoja, vaikka Cocksilla on takana melkoisen raskas viikko.

– Cocks vastustajana on juuri niin kova ja kiinnostavakin kuin Suomesta vaan voi löytyä. Innolla odotamme peliä, Koskue sanoo.

– Cocksilla on toki ollut otteluruuhkaa ja tiistain Dicken-pelissä huomasi, että Cocksin pelaajilla jalka painoi ja tietysti myös henkinen väsymys tuollaisen peli- ja matkustusrumban jälkeen on oleellinen. Dicken-pelin jälkeen heillä on kuitenkin neljä päivää lepuuttaa jalkoja ja päätä, en usko heidän olevan lauantaina enää mitenkään väsyneitä, sen verran ammattilaisia pelaajia joukkueessa on.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas ei kuitenkaan täysin niele Koskuen näkemystä, vaan toteaa finaaliin valmistautumisessa olevan oma haasteensa.

– Kyllä matkustamisella ulkomaille on vaikutuksensa peliin ja sen näki tiistaina, kun pelasimme saavuttuamme takaisin Suomeen vasta maanantaina. Toki meillä on nyt muutama päivä aikaa levätä ja uskon, että pystymme taistelemaan mestaruudesta hyvässä iskussa, Cocks-luotsi miettii.

– GrIFK on yksi tämän maan vahvimmista joukkueista ja ryhmässä on useita maajoukkuekokemusta omaavia pelaajia. He osoittavat tasonsa jo yksin toisella perättäisellä cupin finaalipaikallaan ja ovat vaikea voitettava kelle tahansa joukkueelle.

Granilta on kaksi tärkeää pelaajaa sivussa ja paras vire ollut hiukan haussa, mutta Koskuen mukaan asiat on nostettu pöydälle ja haettu ratkaisuja otteiden terävöittämiseksi.

– Joukkueen loukkaantumistilanne on aika sama mikä viime viikkoinakin, eli meillä on kaksi pidempiaikaista potilasta, Miro Koljonen ja Jonathan Berg. Muut ovat kunnossa.

– Siinä mielessä tilanne on hyvä että ei ole tullut lisää loukkaantumisia, mutta toki marraskuun peleissä tasomme on horjunut hieman liikaa. Dicken ja BK pelit olivat meiltä huonoa suorittamista, siitä ei pääse mihinkään eikä sitä kannata alkaa selittelemään. Olemme analysoineet mikä meni pieleen ja mitä pitää parantaa, sitä lähdetään yrittämään nyt parhaamme mukaan.

Cocksin osalta tilanne on samankaltainen. Muutama pelaaja on vielä toipilaana, mutta Savukynas on yhtä lailla tyytyväinen siihen, että enempiä loukkaantumisia ei ole tullut.

– Lukuun ottamatta vielä toipilasosastolla olevia Novoselovia, Uddia ja Sjömania meille ei onneksi ole tullut uusia vammoja. Se on tärkeä asia meille finaalia ajatellen, Savukynas sanoo.

Cocksin ennakkosuosikin asemaa ei kuitenkaan voi lähteä kiistämään. Grani piti riihimäkeläisiä vuosi sitten tiukalla vastaavassa paikassa ja pääsee nyt pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Koskue painottaakin, että cup-pokaalia on turha lähteä jakamaan ennakkoon.

– Uskon silti meidän yllätysmahdollisuuksiin, yhdessä pelissä voi aina tapahtua mitä vain. Se näytettiin viime vuodenkin cup-finaalissa, jossa olimme 45 minuuttia niskan päällä.

– Uskon että saadaan kiihkeä, hyvätasoinen ja nopeatempoinen ottelu. Laitamme kaiken likoon ja yritämme parhaamme, hyvänä päivänä olen varma että pystymme horjuttamaan Cocksia. Mutta se tosiaan vaatii todella hyvän päivän, se on sanomattakin selvää, Koskue tiivistää.

Savukynas toteaa yhtä lailla, että cupin finaali on aina oma erikoinen ottelunsa, jossa voi tapahtua mitä vain.

– Finaali on finaali. Uskon että kumpikin joukkue lähtee ensisijaisesti puolustuksen kautta ja pyrkii sen jälkeen luomaan jotain hienoa katsojille hyökkäyspäässä.

Miesten Suomen Cupin finaali GrIFK – Cocks Kauniaisten Palloiluhallissa lauantaina 2.12. kello 16.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk