Finaalit käyntiin torstaina

Kamppailu käsipallon miesten Suomen mestaruudesta käynnistyy torstaina 3.5. SM-liigan ensimmäisen finaalin myötä. Finaaleissa kohtaavat viisi edellistä mestaruutta vienyt Cocks sekä kahden vuoden tauon jälkeen finaaleissa nähtävä Dicken.

Cocks vei runkosarjan sekä ylemmän loppusarjan nimiinsä lähes näytöstyyliin ja selvitti tiensä suotaan välieriin, jossa joutui kuitenkin ennakkoon odotettua tiukemmalle Grankulla IFK:n kanssa. Cocks vei kuitenkin välieräparin nimiinsä otteluvoitoin 3-1.

Dicken on edennyt finaaleihin pidemmän kaavan kautta. Puolivälierien paikalliskohtaamisessa HIFK kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen otteluvoitoin 3-2. Välierissä Dicken puolestaan pudotti runkosarjan kakkosen BK-46:n otteluvoitoin 3-1.

Finaalikaksikko on kohdannut kuluvalla kaudella neljästi. Cocks kärsi runkosarjan ainoan pistemenetyksensä juuri Dickenille helmikuussa pelatun tasapelin myötä, mutta kauden muut kolme kohtaamista Cocks on vienyt nimiinsä, näistä ylemmän loppusarjan molemmat ottelut vielä varsin selkein numeroin, ja lähtee finaalisarjaan jälleen ennakkosuosikkina.

– Odotamme mielenkiintoisia ja kovia finaaleja. Dicken on ainoa joukkue joka vei meiltä pisteen runkosarjassa ja voitti sitten BK:n välierissä, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas muistuttaa.

– Pelasimme itse vahvasti kahdessa viimeisessä välierässä ja joukkue on valmis ylläpitämään saman tason ja hengen myös finaaleissa. Kunnioitamme vastustajaa, mutta samalla aiomme pistää parastamme peliin jokaisessa finaaliottelussa ja puolustaa titteliämme.

Ensimmäinen finaali Riihimäellä alkaa torstaina kello 18.15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös Yle TV2:ssa.

Seuraava finaali pelataan Pirkkolassa lauantaina 5.5. ja kolmas Riihimäellä maanantaina 7.5. Tarvittaessa pelataan vielä keskiviikkona 9.5. Pirkkolassa ja lauantaina 12.5 Riihimäellä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk