SIF kaatoi HIFK:n ja varmisti puolivälieräpaikan

SIF:n ja HIFK välinen alemman jatkosarjan ottelu lauantaina kulki pitkään isäntien hallinnassa ja HIFK:n vahva loppuvetokaan ei riittänyt pisteille.

HIFK oli ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen hiukan niskan päällä, mutta SIF:n neljä perättäistä maalia käänsi otteen isännille. Kun SIF vei kymmenminuuttisen tauon alla selvästi 8-3, oli kotijohto ensimmäisen 30-minuuttisen päätteeksi jo kahdeksan maalia.

Toisella jaksolla HIFK pyrki vielä peliin mukaan, mutta ei päässyt viittä maalia lähemmäs siuntiolaisia, kunnes aivan loppuminuuteilla HIFK tuli vielä taistelemaan voitosta. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua ero oli enää kaksi maalia, mutta SIF hoiti lopun tyylikkäästi ja varmisti alemman jatkosarjan kakkossijansa.

SIF-valmentaja Kaj Hagman oli innoissaan voitosta.

– Keskimääräistä hauskempi voitto. Meillä oli hyvä ja ehjä ensimmäiset 45 minuuttia. Loppu olikin sitten toinen juttu, näin ei saa mennä.

HIFK-käskijä Kenneth Bäcklund harmitteli joukkueensa hyvän otteen menettämistä.

– Hyvä alku meiltä, sitten menetimme otteen ja Siuntio sai pelinsä kulkemaan. Ensimmäisen jakson loppu oli meiltä huono. Toisen puoliajan alku oli tahmea mutta lopussa saimme taas pelin kulkemaan oikein hyvin. Pienet marginaalit ratkaisivat lopussa.

SIF:n Rony Leven oli helpottunut, että SIF piti pintansa loppuun saakka.

– Tehtiin voitto turhan vaikeaksi tänään. Saimme kuitenkin jatkopaikan varmistettua suunnitelman mukaan.

SIF – HIFK 29-26 (18-10)

Maalintekijät
SIF: Rehnberg Albert 6, Hagman Jan 6, Puna Ardo 5, Martin Ian 5, Westerlund Theo 3, Voutilainen Vincent 2, Nyman Elias 1, Marjamäki Atte 1
HIFK: Shevchenko Sergey 5, Ahlgren Niclas 5, Protcenko Roman 4, Hallbäck Rasmus 4, Zujic Nicola 3, Koskela Antti 2, Maletic Srdjan 1, Jansson Kristian 1, Bargum Johannes 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Leven Rony SIF 3
Hagman Jan SIF 2
Christou Theodotos HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Hagman Jan 1 x 2 min
HIFK: Hallbäck Rasmus 1 x 2 min, Koskela Antti 2 x 2 min, Protcenko Roman 2 x 2 min, Shevchenko Sergey 1 x 2 min

Zujic Nicola  1 x 2 min

Erotuomarit: Korja Miro – Metsämäki Christopher

Yleisöä: 167

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk