PIF:n puristus ei riittänyt ÅIFK:ta vastaan

PIF ei kyennyt ottamaan kauden avauspisteitään, kun se isännöi ÅIFK:ta lauantaina. ÅIFK kuittasi Varsinais-Suomen herruuden 27-21 (12-12)-voitolla.

Pelin alku uumoili täysin muuta kuin ÅIFK:n voittoa. PIF aloitti ottelun erittäin vahvasti ja siirtyi jo ensimmäisen kympin aikana 7-0-johtoon. ÅIFK:n pasmat eivät kuitenkaan tästä seonneet, vaan nousi 9-9-tasatulokseen vajaat seitsemän minuuttia ennen taukoa. Tauolle mentiin lopulta 12-12 tilanteessa.

Toisella puoliajalla ÅIFK aloitti vahvemmin ja sai nykäistyä muutaman maalin kaulan heti alkuun. PIF ei päässyt enää kolmea maalia lähemmäs ja ÅIFK pystyi pitämään pelin kontrollissaan loppuun saakka.

Ottelua oli seuraamassa hienosti yli 500 katsojaa ja molemmat valmentajat kiittelivät ottelun tunnelmaa.

– Upea tunnelma hallissa ja hieno tilaisuus, valitettavasti emme saaneet pisteitä mukaamme tällä kertaa. Parempaa alkua ei olisi voinut saada, harmi että emme kestäneet. Vastustajan rutiinitaso oli kova ja kun meillä tuli penkiltä kavereita, maalinteko muodostui vaikeaksi, PIF:n valmentaja Toni Kallio analysoi.

– Hienoa käsipallopropagandaa oli. Taitotaso ratkaisi, vaikka alku oli huono, kun Piffen johti 7-0. Marginaalit olivat meidän puolella ja vaikka taktisesti emme aivan nappiin onnistuneet. Ok peli kokonaisuutena meiltä sen alun jälkeen. Pelaajat eivät menneet lukkoon hankalassa paikassa, ÅIFK-luotsi Besim Qerimi puolestaan tuumasi.

PIF-ÅIFK 21-27 (12-12)

Maalintekijät
PIF: Lunden Fredrik 10, Heliander Elias 3, Silen Rasmus 2, Gestranius Mathias 2, Alexandersson Samuel 2, Leandersson Samuel 1, Fagerlund Sebastian 1
ÅIFK: Nyström Andreas 6, Maijala Eemeli 6, Lehvonen Isak 5, Nysten Alexander 3, Fistonic Jure 3, Berglund Oscar 3, Jelusic Antonio 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Maijala Eemeli ÅIFK 3
Lunden Fredrik PIF 2
Kuusisto Aku ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Gestranius Mathias 2 x 2 min, Leandersson Samuel 1 x 2 min, Lunden Fredrik 1 x 2 min
ÅIFK: Berglund Oscar 1 x 2 min, Fistonic Jure 1 x 2 min, Maijala Eemeli 2 x 2 min, Vikman Peter 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 512

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk