HIFK päätti kauden voittoon ÅIFK:sta

HIFK:n ja ÅIFK:n kausi 2016-17 päättyi torstain keskinäiseen kohtaamiseen, jonka HIFK vei nimiinsä.

Alkuminuutit mentiin melkoista vauhtia päästä toiseen ja ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen taululla olivat jo numerot 7-7. Tästä HIFK alkoi hivuttautua hiljalleen karkumatkalle ja maaleja ladottiin edelleen reippaaseen tahtiin. Kotijohto kasvoi kuitenkin tasaisesti ja tauolla HIFK oli kuuden maalin johdossa.

Tauon jälkeen asetelmat pysyivät varsin muuttumattomina. ÅIFK ei pystynyt juuri eroa kaventamaan, mutta HIFK ei myöskään onnistunut lopullisesti karkaamaan. HIFK piti kuitenkin asemistan kiinni loppuun saakka ja vei voiton ottelussa, joka oli kummallekin kauden viimeinen.

Ottelun erikoisuuksiin kuului se, että kummallekaan ei tuomittu ensimmäistäkään ulosajoa. HIFK-valmentaja Jaakko Horelli huomioi myös saman asian.

– Pelissä ei ollut oikeaa panosta, josta kertoi sekin ettei ottelussa vihelletty yhtään jäähyä. Voitolla on kuitenkin aina hyvä päättää eli tehtiin tarpeellinen sen eteen, Horelli totesi.

Voitto kauden päätteeksi maistui myös ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkitulle HIFK:n Nicola Zujicille.

– Odotusarvo oli että otetaan voitto kotiin ja se myös tehtiin. Halusimme päättää kauden voitolla, jotta edes jonkinlainen positiivinen vire jäi tästä vaikeasta kaudesta. Henkilökohtaisesti myös paha loukkaantuminen haittasi pahasti tätä kautta. Katse kohti ensi kautta nyt, Zujic valoi uskoa tulevaan.

ÅIFK-luotsi Besim Qerimi jäi harmittelemaan oman pään vuotamista.

– Ei saatu puolustusta tänään toimimaan. HIFK halusi voittoa enemmän. Nyt lähdetään kesälomalle, Qerimi tiivisti tunnot.

HIFK päätyi lopulta sijalle seitsemän ja ÅIFK sijalle kahdeksan.

HIFK – ÅIFK 37-32 (23-17)

Maalintekijät
HIFK: Zujic Nicola 8, Ahlgren Niclas 6, Jansson Kristian 5, Protcenko Roman 4, Bargum Johannes 4, Kuntsi Viljami 2, Kanerva Robin 2, Hallbäck Rasmus 2, Shevchenko Sergey 1, Maletic Srdjan 1, Lundqvist Oliver 1, Koskela Antti 1
ÅIFK: Nyström Andreas 6, Manderoos Niklas 5, Tamminen Olli 4, Tamminen Arttu 4, Kuusisto Valto 4, Sjöblom Christoffer 3, Nysten Alexander 3, Berglund Oscar 2, Lehvonen Isak 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Zujic Nicola, HIFK 3
Koskela Antti, HIFK 2
Andersen Marcus, HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: –
ÅIFK: –

Erotuomarit: Laaksonen Annika – Lindroos Mikael

Yleisöä: 65

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk