HIFK haki voiton Paraisilta

PIF:n pistetili runkosarjassa jäi avaamatta, kun HIFK haki keskiviikon päätöskierroksella Paraisilta voiton lopulta vakuuttavin numeroin.

Ottelu eteni alusta saakka HIFK:n lievässä hallinnassa, mutta vielä 18 minuutin kohdalla PIF oli vain maalin päässä vieraistaan. Avausjakson loppu mentiin kuitenkin HIFK:n merkeissä selkeästi ja ero repesi taukoon mennessä jo ratkaisevan tuntuisesti.

PIF pääsi vielä viiden maalin tuntumaan, mutta vähitellen HIFK alkoi karata tavoittamattomiin. HIFK piti turvallisesta johdostaan tämän jälkeen varmasti kiinni ja pisteet matkasivat Helsinkiin selkeällä erolla.

PIF-valmentaja Toni Kallio harmitteli joukkueelle tyypillistä epätasapainoa ottelun sisällä.

– Ihan ok alku, mutta valitettavasti emme tällä kokoonpanolla pystyneet pitämään tasoa yllä riittävän pitkään. Kun joutuu peluuttamaan viivamiestä oikeana kakkosena, se johtaa epätasapainoon. Emme onnistuneet pitämään intensiteettiä yllä, Kallio analysoi.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund ei myöskään täysin tyytyväinen ollut voitosta huolimatta.

– Ottelusta huomasi että se oli merkityksetön ja lisäksi meiltä puuttui loukkaantumisten johdosta pelaajia, joten pelistä tuli aaltoilevaa. Jatkoaikataulu on kova kun alempi jatkosarja alkaa jo ensi viikolla, toivottavasti saamme pelaajia takaisin ruotuun, Bäcklund totesi..

Myös ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin napannuta HIFK:n Roman Protcenko käänsi katseensa jo tulevaan.

– Saimme huonon alun otteluun, mutta paransimme peliä ottelun edetessä. Meiltä normipeli, ei mitään erikoista. Nyt aloitamme valmistautumisen jatkosarjaan.

PIF – HIFK 18-28 (8-15)

Maalintekijät
PIF: Lunden Fredrik 8, Kuzmanovski David 3, Fagerlund Sebastian 2, Alexandersson Samuel 2, Silen Rasmus 1, Kettunen Antti 1, Heliander Elias 1
HIFK: Protcenko Roman 5, Bargum Johannes 5, Zujic Nicola 4, Ahlgren Niclas 4, Shevchenko Sergey 3, Lundqvist Oliver 3, Koskela Antti 2, Kuntsi Viljami 1 ,Kantee Jere 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Protcenko Roman, HIFK 3
Fagerlund Sebastian, PIF 2
Mattila Markus, PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Alexandersson Samuel 2 x 2 min, Kuzmanovski David 1 x 2 min, Kuzmanovski Stefan 1 x 2 min, Silen Rasmus 1 x 2 min
HIFK: Hallbäck Rasmus 1 x 2 min, Koskela Antti 1 x 2 min, Protcenko Roman 1 x 2 min, Zujic Nicola 1 x 2 min

Erotuomarit: Kuri Tapani – Illman Krister

Yleisöä: 200

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk