HIFK avasi uuden valmennuksen aikakauden voitolla

HIFK pelasi ensimmäisen pelinsä uuden valmennuskaksikon alaisuudessa, kun se kohtasi lauantaina kotonaan PIF:n. HIFK ei antanut PIF:lle mahdollisuuksia 36-25 (15-14) päättyneessä ottelussa.

Jaakko Horellin ja Robert Lindholmin aikakausi HIFK:n peräsimessä sai lentävän lähdön, kun se voitti PIF:n vahvan toisen puoliajan ansiosta. Näin PIF on edelleen sarjassa pisteittä.

Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin tasainen, vaikka HIFK:lla oli hienoinen yliote koko ajan. PIF ei kuitenkaan antanut periksi ja käväisi jakson loppupuolella myös hienoisessa johdossa Fredrik Lundenin ja Daniel Söderlundin heiluttaessa verkkoja. Tauolle mentiin kuitenkin HIFK:n maalin johdossa.

HIFK aloitti toisen puoliajan ensimmäiset minuutit 4-0 ja sai aikaiseksi pienen hajuraon. Sergey Shevchenkon ja Roman Protcenkon maaleilla HIFK kasvatti hiljalleen eroa eikä PIF pysynyt enää pelissä mukana. Lopulta HIFK pääsi kuittaamaan selvän voiton.

Horelli oli ottelun jälkeen helpottunut voitosta.

– Toisella puoliajalla löysimme peliimme oman identiteettimme. Olen ylpeä tästä toisen puoliajan asenteesta. Hyvä, että vaikean kauden jälkeen saimme hyvän voiton.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Shevchenko iloitsi paluusta voittojen tielle.

– Oli tärkeätä, että saimme tuloksellisesti huonon putken poikki. Takana vaikeaa aikaa, mutta nyt tähdätään parempaan. Joukkuepeliä pitää vielä parantaa huomattavasti.

PIF-luotsi Janne Nordqvist harmitteli oman joukkueen otteen lipeämistä toisella puoliajalla.

– Esitimme kauden parasta peliä ensimmäisellä puoliajalla ja pysyimme hyvin vauhdissa mukana. Toisella puoliajalla tuli väsymyksen kautta helppoja virheitä, emmekä aivan enää pysyneet HIFK:n kyydissä.

HIFK-PIF 36-25 (15-14)

Maalintekijät
HIFK: Shevchenko Sergey 7, Protcenko Roman 6, Hallbäck Rasmus 6, Maletic Srdjan 4, Ahlgren Richard 4, Ahlgren Niclas 4, Koskela Antti 2, Kanerva Robin 1, Jansson Kristian 1, Bargum Johannes 1
PIF: Lunden Fredrik 11, Söderlund Daniel 4, Alexandersson Samuel 4, Timgren Felix 3, Berndtson Henric 3

LähiTapiola-tähtipelaajat
Shevchenko Sergey HIFK 3
Maletic Srdjan HIFK 2
Koskela Antti HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Bargum Johannes 1 x 2 min, Hallbäck Rasmus 1 x 2 min, Jansson Kristian 1 x 2 min, Maletic Srdjan 1 x 2 min, Protcenko Roman 1 x 2 min
PIF: Alexandersson Samuel 1 x 2 min, Fagerlund Sebastian 1 x 2 min, Silen Rasmus 2 x 2 min

Erotuomarit: Skogberg Johan – Rönnberg Jan

Yleisöä: 66

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk