GrIFK vankisti asemiaan voitolla

GrIFK:n paikka puolivälierissä on viimeistä sinettiä vaille selvä, kun se voitti kotikentällään HIFK:n selvin 39-27 (21-10).

HIFK ei ole pitkään aikaan päässyt juhlimaan Kauniaisissa eikä tahti muuttunut lauantaina. HIFK pisti hanttiin ensimmäisen kymmenminuuttisen, mutta sen jälkeen GrIFK:n varmuus ja rutiini alkoivat näkyä entistä enemmän. Jakson puolivälissä Grani repäisi 8-0-jakson eikä HIFK:sta ollut enää sen jälkeen kotijoukkueen uhkaajaksi.

Toisella puoliajalla GrIFK oli hereillä ja oli selvästi ottanut opikseen ÅIFK-ottelusta eikä antanut otteensa livetä missään vaiheessa. HIFK oli paremmin pelissä mukana, mutta ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue kiitteli pelaajiaan hyvästä esityksestä.

– Onnistumisia leveällä rintamalla ja pojat hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Toisella jaksolla taso turhaan laski ja vedettiin aika puolivaloilla. Toisaalta täytyy sanoa, että tänään päästiin aivan liian helpolla, Koskue pohti.

HIFK-valmentaja Jaakko Horelli myönsi GrIFK:n selvän paremmuuden.

– Onnittelut Granille! Olivat kotiluolassaan taas kerran selkeästi parempia joka osa-alueella. Toisella puoliajalla annettiin vähän edes vasusta. Eka erä oli meiltä aivan järkyttävä. Otteluun lähdöt ovat olleet vaikeita meille.

Ottelun ykköstykki ja 12 maalia paukuttanut Miro Koljonen oli erityisesti joukkueensa ensimmäisen puoliajan esityksestä mielissään.

– Ehjä hyvä ensimmäinen puoliaika. Puolustettiin hyvin joukkueena ja päästiin juoksemaan nopeita. Eka puoliaika oli aika vakuuttava. Toisella puoliajalla intensiteetti laski hieman, vedettiin hieman puolilla valoilla. Ratkaisut heikkenivät. Kumminkin melkein 40 tehtyä maalia, ihan ok peli kaiken kaikkea.

GrIFK-HIFK 39-27 (21-10)

Maalintekijät
GrIFK: Koljonen Miro 12, Sundberg Richard 5, Silfver Sami 5, Sjöblom Peik 3, Nyman Benjamin 3, Brummer Paavo 3, Toomla Sten 2, Lång Patrik 2, Lång Alexander 2, Von Numers Alexander 1, Forss Fredrik 1
HIFK: Hallbäck Rasmus 5, Protcenko Roman 4, Shevchenko Sergey 3, Pitkänen Harri 3, Jansson Kristian 3, Ahlgren Niclas 3, Lundqvist Oliver 2, Bargum Johannes 2, Zujic Nicola 1, Kuntsi Viljami 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Koljonen Miro GrIFK 3
Silfver Sami GrIFK 2
Hallbäck Rasmus HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Lång Alexander 1 x 2 min, Toomla Sten 1 x 2 min
HIFK: Ahlgren Niclas 1 x 2 min, Kantee Jere 1 x 2 min, Shevchenko Sergey 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Skogberg Johan

Yleisöä: 136

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk