GrIFK selvään voittoon PIF:n vieraana

GrIFK oli tyly vieras vieraillessaan Paraisilla ja lähti kotimatkalle taskussaan selvä 42-14 (19-4)-voitto.

PIF ei pystynyt missään vaiheessa haastamaan Grania, vaan vieraat karkasivat jo heti ottelun alussa. Reilun vartin pelin jälkeen ero oli jo 10 maalia vieraille. PIF sai ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan neljä maalia.

GrIFK ei höllentänyt kaasua toisella puoliajalla, vaan päinvastoin takoi vielä lisää maaleja. PIF:kin sai hieman lohtua parantuneen hyökkäyspelaamisen muodossa, mutta GrIFK oli joka osa-alueella edellä.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue nosti pelaajilleen hattua selvän voiton jälkeen.

– Yritimme ainakin olla latautuneita, sillä tällaiset vierasottelut ovat aina haastavia, kun perjantaina jo puoli seitsemältä alkaa peli ja kahdelta on lähtö. Mutta kaikki kunnia pojille, vaikka toisella jaksolla hieman fokus laski.

Vaikka GrIFK:n hyökkäyskoneisto mätti 42 maalia, kiitteli seitsemän maalia ottelussa heittänyt Benjamin Olsson myös puolustuspelaamista.

– Hyvän puolustuspelin ansiosta saimme mukavasti vastahyökkäysmaaleja. Saimme heidän hyökkäykset hyvin kiinni ja ottelu ratkesi melko nopeasti, analysoi Olsson.

PIF:n pistetili on vielä tämän kauden osalta avaamatta ja PIF-valmentaja Janne Nordqvist myönsi syyskauden olleen vaikea. Nordqvistin mukaan joukkueen fysiikka ei riitä kamppailemaan GrIFK:n kaltaisia joukkueita vastaan.

Aika raskas syyskausi ollut kokonaisuutena, tämä ottelu ratkesi nopeasti. Olemme niin paljon fysiikassa jäljessä, eli vaikka saamme heittäjän kiinni, niin maaleja syntyy siitä huolimatta. Meillä eivät pelilliset eivätkä fyysiset ominaisuudet riitä maalintekoon, kun vastassa on 190-senttisiä ja satakiloisia vastustajia.

PIF-GrIFK 14-42 (4-19)

Maalintekijä
PIF: Lunden Fredrik 4, Gestranius Mathias 3, Fagerlund Sebastian 3, Söderlund Daniel 2, Leandersson Samuel 1, Kettunen Antti 1
GrIFK: Von Numers Alexander 7, Olsson Benjamin 7, Lång Patrik 6, Berg Jonathan 5, Sundberg Richard 4, Nyman Benjamin 4, Lång Alexander 3, Toomla Sten 2, Hammarberg Wilhelm 2, Åkermarck Erik 1, Forss Fredrik 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Olsson Benjamin GrIFK 3
Von Numers Alexander GrIFK 2
Sundberg Richard GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Lunden Fredrik 1 x 2 min, Söderlund Daniel 1 x 2 min
GrIFK: Carlander Axel 1 x 2 min, Lång Alexander 2 x 2 min, Lång Patrik 1 x 2 min, Von Numers Alexander 1 x 2 min

Erotuomarit: Tuomi Markku – Nieminen Harri

Yleisöä: 210

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk