GrIFK otti murskaavan voiton PIF:sta

GrIFK kukisti PIF:n keskiviikkona kotonaan selkein numeroin ottelussa, joka kulki käytännössä alusta loppuun isäntien hallinnassa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta GrIFK alkoi jo ennen 10. peliminuuttia hivuttautua karkumatkalle. Ero kasvoi vähitellen jo seitsemään maaliin ja vaikka PIF hetkeksi pääsi kaventamaan, ero venähti uudestaan tauon alla.

Ratkaisu ottelussa nähtiin lopullisesti heti tauon jälkeen, kun Grani vei vajaan kymmenminuuttisen peräti 9-1 ja ero oli kasvanut jo yli 15 maaliin. Peli oli käytännössä selvä PIF:n sortuessa vielä melkoiseen tukkuun ulosajoja. Viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Grani hivuttautui jo 20 maalin johtoon ja loppuminuutit jännitettiin enää lähinnä voittomarginaalin suuruutta.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue oli arvattavan tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Ihan hyvä peli ja vähemmän virheitä kun kaverilla. Kotivoitto ja kaksi pistettä, sitä tultiin tänään hakemaan, Koskue sanaili.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Granin Fredrik Forss vakuutti parempaankin vielä pystyttävän.

– Meidän pelimme oli ihan ok. Puolustus oli suhteellisen hyvä, ainoastaan 15 päästettyä tänään. Hyökkäys kehittyy oikeaan suuntaan, mutta parantamisen varaa vielä jäi. Kaksi pistettä kotiluolassa on aina hyvä!

PIF:n päävalmentaja Joni Lindberg oli selvästi synkemmissä mietteissä.

– Raskasta, monta pelaajaa poissa mutta emme sen taakse voida mennä. Tämä oli alisuoritus toinen ottelu putkeen. Ensimmäinen ottelu oli meiltä hyvä, mutta nyt siis kaksi alisuoritusta. Pitää palata perusasioihin ja nollata tilanne, Lindberg suunnitteli.

GrIFK – PIF 37-16 (16-8)

Maalintekijät
GrIFK: Laine Topias 6, Silfver Sami 5, Forss Fredrik 5, Toomla Sten 4, Sjöblom Peik 4, Von Numers Alexander 3, Lång Alexander 3, Olsson Benjamin 2, Nyman Benjamin 2, Hammarberg Wilhelm 2, Koljonen Miro 1
PIF: Lunden Fredrik 6, Silen Rasmus 5, Leandersson Samuel 2, Alexandersson Samuel 2, Söderlund Daniel 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Fredrik Forss, GrIFK 3
[loput tiedot puuttuvat]

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Forss Fredrik  1 x 2 min
PIF: Berndtson Henric  suora punainen kortti, Fagerlund Sebastian  1 x 2 min, Kettunen Antti  1 x 2 min, Lunden Fredrik  3 x 2 min, suora punainen kortti,  Németh Norbert  1 x 2 min, Silen Rasmus  1 x 2 min, Söderlund Daniel  1 x 2 min

Erotuomarit: Korja Miro – Metsämäki Christopher

Yleisöä: 278

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk