Dynamo Riihimäki avasi pistetilinsä

Paraisilla kohtasivat lauantaina ilman pisteitä olleet PIF ja Dynamo Riihimäki. Vierasjoukkue pääsi tuulettamaan kauden avausvoittoaan, kun se voitti 24-19 (15-10).

Dynamo Riihimäellä kului muutama minuutti ennen kuin se alkoi päästä vauhtiin. Niki Tuominen ja Vili Mattila nostivat joukkueen johtoon osumillaan. Samuel Alexandersson ja Daniel Söderlund pitivät PIF:n iskuetäisyydellä, mutta Dynamo Riihimäki oli koko ajan muutaman askeleen edellä.

PIF ei saanut toiselle puoliajalle käynnistettyä kunnollista takaa-ajoa. Dynamo Riihimäki sai pidettyä eron koko ajan turvallisena eikä sen johto ollut missään vaiheessa uhattuna. Näin riihimäkeläiset saivat pistetilinsä auki, kun taas PIF joutuu jatkamaan metsästystä avauspisteistä.

Dynamo Riihimäen valmentaja Jani Pietiläinen myönsi voiton helpottaneen olotilaa roimasti.

– Kyllähän tämä hyvä tuntuu, meillä oli todella hyvä asenne tänään. Treenattiin kovaa maajoukkuetauolla ja tehtiin kovaa duunia. Viimeksi kun täällä pelattiin, asenne ei ollut kohdillaan. Korvien välistä tämä on kiinni. Niki (Tuominen) pelasi loistavan ottelun, Pietiläinen kiitteli.

Pietiläisen kehut saanut Tuominen valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Pallo liikkui paremmin kuin aikaisemmissa peleissä, ja pallo upposi paikoista. Omalta osaltani on tullut treenattua kovaa ja jaksamisen kanssa ei ole ongelmia, Tuominen pohti.

PIF-valmentaja Joni Lindberg sen sijaan oli hyvin pettynyt joukkueensa pelaamiseen.

– Tänään olemme kerta kaikkiaan liian huonoja. Emme usko itseemme eikä pallo mene edes hyvistä paikoista maaliin. Kun olemme pääsemässä mukaan otteluun, teemme tyhmiä virheitä ja päästämme taas vastustajan karkuun. Kaikkemme yritimme, mutta tällä hetkellä emme ole tätä tulosta parempia. Penkkiulosajot ovat kaikkein pahimpia, niitä ei saisi koskaan ottaa.

PIF-Dynamo Riihimäki 19-24 (10-15)

Maalintekijät
PIF: Lunden Fredrik 4, Söderlund Daniel 3, Gestranius Mathias 3, Heliander Elias 2, Heinonen Oskar 2, Timgren Felix 1, Nordqvist Janne 1, Kettunen Antti 1, Berndtson Henric 1, Alexandersson Samuel 1
Dynamo Riihimäki: Tuominen Niki 7, Mattila Vili 6, Leikama Niko 4, Lehmuskanta Sami 3, Viljanen Valtteri 2, Nieminen Henri 1, Alander Elias 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tuominen Niki Dynamo Riihimäki 3
Mattila Markus PIF 2
Nieminen Henri Dynamo Riihimäki 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Alexandersson Samuel 2 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Lunden Fredrik 2 x 2 min, Nordqvist Janne 1 x 2 min, Söderlund Daniel 1 x 2 min
Dynamo Riihimäki: Alander Elias 2 x 2 min, Kuparinen Olli-Pekka 1 x 2 min, Leikama Niko 2 x 2 min, Mattila Vili 1 x 2 min, Nieminen Henri 1 x 2 min, Tuominen Niki 1 x 2 min, Viljanen Valtteri 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 279

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk