Dynamo Riihimäen tappioputki sai jatkoa

Dynamo Riihimäki ei onnistunut avaamaan voittotiliään, kun se kohtasi perjantaina Atlas Vantaan. Vantaalaiset lähtivät kotimatkalle 28-22 (16-8)-voitto mukanaan.

Ottelun alku oli hyvin vähämaalinen ja ensimmäisen viisiminuuttisen aikana nähtiin vain kaksi maalia. Sen jälkeen Atlas Vantaa otti kuitenkin hallinnan ja repäisi Sebastian Säkkisen kolmella maalilla pienen eron. Sen jälkeen vantaalaiset kasvattivat tasaisesti eroa ja tauolla eroa oli kahdeksan maalia vierailijoille.

Atlas Vantaa aloitti toisen puoliajan vahvasti ja sai kasvatettua eron jo kaksinumeroisiin. Dynamo Riihimäki sai puoliajan loppupuolella enemmän juonesta kiinni ja pääsi kaventamaan, mutta ero oli liian suuri kiinni kurottavaksi.

Dynamo Riihimäen valmentaja Ville Viljanen löysi tappiosta huolimatta joukkueensa esityksestä myös positiivisia asioita, mutta harmitteli joukkueensa hyökkäyspelin vaikeutta.

– Ei ollut lääkkeitä Atlaksen puolustuksen murtamiseen. Hyökkäys on ollut meidän isoin ongelma koko kauden.. Täytyy ruveta vaan pelaamaan jatkossa varmaan vieläkin yksinkertaisempaa peliä. Ei meidän puolustuksessa mitään vikaa ole pitkässä juoksussa, mutta hyökkäys on se meidän ongelma, Viljanen harmitteli.

Atlas Vantaan valmentaja Johan Nyberg oli omiinsa tyytyväinen, mutta antoi tunnustusta myös vastustajalle.

– Tärkeät kaksi pistettä. Onnistuimme siinä, että olimme ensimmäisen puoliajan hereillä ja pelasimme omaa peliämme. Kotijoukkue oli mielestäni latautunut hyvin ja oli hyvä ottelu. Kotijoukkueen temmonvaihdokset tekivät pelin hankalaksi meille, että tultiin välillä hitaasti ja välillä nopeasti. Pääsimme myös ensimmäistä kertaa minun johdollani käyttämään koko vaihtopenkkiä, joka oli hyvä juttu, Nyberg kommentoi.

Ottelussa peräti 14 maalia heittänyt Säkkinen kiitteli erityisesti hyvin toiminutta maalivahtipeliä.

– Lähdettiin voittamaan peli. Pääsimme myös todistamaan, ettemme ole samantasoinen jengi kuin Dynamo. Hyvä peli myöskin uusilta jätkiltä. Maalivahtipeli oli tänään tärkeässä osassa ja siinä voitettiin Dynamo 10-0, Säkkinen kehui.

Dynamo Riihimäki-Atlas Vantaa 22-28 (8-16).

Maalintekijät
Dynamo Riihimäki: Tuominen Niki 5, Mattila Vili 4, Alander Elis 3, Leikama Niko 2, Kuparinen Olli-Pekka 2, Karhunen Sami 2, Nieminen Henri 1, Lehmuskanta Sami 1, Borissov Nikita 1, Alander Elias 1
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 14, Hellakoski Anthony 5, Åstrand Kenneth 4, Kivinen Jani 3, Laitinen Heikki 1, Kinos Nikko 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Säkkinen Sebastian Atlas Vantaa 3
Hellakoski Anthony Atlas Vantaa 2
Laitinen Tuomas Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dynamo Riihimäki: Kuparinen Olli-Pekka 1 x 2 min, Tuominen Niki 1 x 2 min
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki 2 x 2 min

Erotuomarit: Kuri Tapani – Ekström Anton

Yleisöä: 176

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk