Cocks haki varman voiton HIFK:sta

Cocks jatkoi voittojen tiellä haettuaan tasaisen alun jälkeen lopulta varsin vakuuttavan voiton HIFK:sta lauantaina.

Cocks näytti lähtevä karkuun jo heti alkuminuuteilla, mutta HIFK pääsi kiinni peliin ja nousi tasoihin. Avausjakson puolivälissä Cocks oli karkaamassa uudelleen, mutta HIFK nousi vielä kahden maalin tuntumaan, josta Cocks repäisi kuitenkin taukojohdon kuuteen maaliin.

Tauon jälkeen ero pysytteli kutakuinkin samassa, mutta toden teolla HIFK ei päässyt Cocksia uhkaamaan. Viimeiselle kymenminuuttiselle lähdettiin seitsemän maalin vierasjohdossa ja lopussa Cocks vielä kaunisteli numeroita.

Ottelusta jäi hiukan kaksijakoiset mietteet HIFK:n päävalmentaja Toni Kalliolle.

– Pelasimme selkeästi paremmin kuin ensimmäisessä pelissä, mutta oli valitettavia jaksoja, jossa hyökkäyspäässä teimme vääriä valintoja ja vastustaja pääsi karkuun. Tämä oli kuitenkin askel eteenpäin pelillisesti, Kallio näki.

Cocks-luotsi Gintaras Savukynas piti myös kamppailua täysin toisenlaisena kuin kauden avausottelua.

– Huomattavasti kovempi peli kuin ensimmäinen pelimme. Peli eteni aika odotetusti ja saimme pikkuhiljaa kasvatettua eroa. Hyvä peli ja vastustaja taisteli hyvin, Savukynas kiitteli myös HIFK:ta.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Nico Rönnberg oli jopa vielä astetta positiivisempi.

– Todella hyvä peli meiltä. Puolustus- ja maalivahtipeli toimi todella hyvin, joten vain 21 päästettyä maalia. Vastustajan maalivahti poimi monia 6 metrin heittoja, joten maalimäärä olisi voinut olla isompikin.

HIFK – Cocks 21-31 (9-15)

Maalintekijät
HIFK: Shevchenko Sergey 6, Jansson Kristian 4, Zujic Nikola 3, Ahlgren Niclas 3, Protsenko Roman 2, Koskela Antti 2, Maletic Srdjan 1
Cocks: Rönnberg Nico 9, Tamminen Teemu 5, Bachko Aliaksandr 3, Valo Antti 2, Tuominen Jani 2, Nenita Vitalie 2, Kovalenko Viktor 2, Tsitou Aliaksandr 1, Safronii Gheorghe 1, Oliveira Da Silva Tiago 1, Novoselov Andrei 1, Lukyanchuk Yury 1, Kaliarovich Andrei 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nico Rönnberg Cocks 3
Yury Lukyanchuk Cocks 2
Haris Pleh HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Kanerva Robin 1 x 2 min, Shevchenko Sergey 1 x 2 min
Cocks: Kaliarovich Andrei 1 x 2 min, Lukyanchuk Yury 2 x 2 min, Rönnberg Nico 1 x 2 min, Tamminen Teemu 1 x 2 min

Erotuomarit: Leandersson Jan-Erik – Lindroos Mikael

Yleisöä: 138

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk