Atlas Vantaalle selkeä voitto PIF:sta

Atlas Vantaa avasi ensimmäisessä kotiottelussaan kauden voittotilinsä, kun PIF kaatui tasaisen ja ennen kaikkea puolustuksellisesti vahvan esityksen jälkeen.

Atlas Vantaa otti komennon ottelusta alusta saakka haltuunsa ja venytti vähitellen eroa vieraisiinsa. PIF roikkui kuitenkin sitkeästi tuntumassa, eikä ero muutamaa maalia suuremmaksi päässytkään repeämään. Tauon alla vantaalaiset kuitenkin parin maalin myötä ottivat viiden maalin johdon.

Toisen jakson alussa ero alkoi vääjäämättä kasvaa ja jakson puolivälissä Atlas Vantaa johti jo kymmenellä maalilla. Isännät pitivät etumatkastaan tämän jälkeen vain kiinni ja etenivät vakuuttavaan voittoon.

Atlas Vantaan valmentaja Ken Sirenius näki voitosta huolimatta joukkueellaan olevan vielä varaa parantaa reilusti.

– Huomasi, että ennen tätä meillä oli vasta kaksi ottelua alla. Ottelu kokemuksen puute näkyi ja se, ettei päästy kunnolla rytmiin. Pystymme jatkossa paljon parempaan, Sirenius vakuutti.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan, Atlas-maalivahti Tuomas Laitisenkin, mukaan peli ei vielä ole parhaimmillaan.

– Positiivista oli, että päästettiin 15 maalia. Se oli hyvä suoritus. Paljon kysymysmerkkejä jäi sitä ajatellen, miten pystymme pelaamaan kovempia joukkueita, kuten Dickeniä vastaan seuraavaksi. Loimme paikkoja, mutta myös mokasimme. Tarkkuutta on saatava enemmän, samoin tekniset virheet pois. Reilu voitto on silti aina reilu voitto, Laitinen muistutti.

PIF-luotsi  Joni Lindberg jäi kaipaamaan ennen kaikkea tehoja.

– Hyökkäys oli katastrofi, puolustus ja maalivahtipeli hyviä. Viime ottelussa se oli toisinpäin. Toivottavasti saamme molemmat osat kuntoon samaan aikaan.

Atlas Vantaa – PIF 24-15 (11-6)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Åstrand Kenneth 5, Säkkinen Sebastian 5, Hellakoski Anthony 4, Kivinen Jani 3, Näntö Erkka 2, Laitinen Heikki 2, Laaksonen Artturi 1, Kinos Nikko 1, Kettunen Jasse 1
PIF: Alexandersson Samuel 5, Silen Rasmus 3, Nemeth Norbert 2, Söderlund Daniel 1, Lunden Fredrik 1, Lehtinen Valter 1, Fagerlund Sebastian 1, Berndtson Henric 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Laitinen Tuomas Atlas Vantaa 3
Säkkinen Sebastian Atlas Vantaa 2
Åstrand Kenneth Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki 1 x 2 min, Åstrand Kenneth 1 x 2 min
PIF: Alexandersson Samuel 1 x 2 min, Berndtson Henric 1 x 2 min, Lunden Fredrik 1 x 2 min, Silen Rasmus 2 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Rönnberg Jan

Yleisöä: 249

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk