Atlas Vantaa kotivoittoon

Atlas Vantaa nappasi kotikentällään täyden pistepotin, kun se kaatoi ÅIFK:n 27-24 (13-14).

Atlas Vantaa otti isännän otteet heti alussa ja määräsi alkuminuuteilla ottelun tahdin. ÅIFK ei kuitenkaan hätkähtänyt vantaalaisten hyvää alkua, vaan pysyi koko ajan kintereillä. Jakson loppupuolella ÅIFK nousi Oscar Berglundin maaleilla johtoon ja juuri ennen taukoa Isak Lehvonen heitti turkulaiset 14-13-taukojohtoon.

ÅIFK lisäsi johtoaan heti toisen puoliajan alussa, mutta Atlas Vantaa nousi nopeasti rinnalle ja ohi Erkka Näntön johtaessa joukkoja. Ottelu jatkui loppuun saakka erittäin jännittävänä, mutta Sebastian Säkkinen ja Nikko Kinos pitivät maaleillaan vantaalaiset johdossa loppuun saakka.

Atlas Vantaan päävalmentaja Johan Nybergin mukaan joukkue löysi rentouden ratkaisevalla hetkellä.

– Pikkuisen oltiin alussa puolustuksessa kantapäillä. Tauolla skarpattiin, mutta hieman vielä pallo poltti kädessä. Aikalisällä sanoin kavereille, että ottakaa rennosti. Kolme tekijää ratkaisi pelin: Tuomaksen torjunnat, Sarinin tulo puolustukseen ja Erkan rohkeat vedot, joilla saatiin takaa-ajo alkuun, Nyberg kertasi ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Erkka Näntö oli koko ajan luottavainen, että vantaalaiset pystyvät kääntämään pelin edukseen.

– Vaikka oltiin tauolla tappiolla, kopissa oli sellainen henki, että ottelu on meidän hallussamme eikä ollut mitään luovuttamismielialaa. Jaksettiin kääntää ottelu. Tämä oli todellinen taisteluvoitto.

ÅIFK:n valmentaja Besim Qerimi harmitteli toisen erän herpaannusta, kun Atlas Vantaa pääsi peliin mukaan.

– Aloitimme hyvin toisen puoliajan, mutta kolmen maalin johdossa tuli viiden minuutin musta jakso. Atlas pääsi tekemään kolme maalia, kun meille tuli liian kova kiire hyökkäyksessä. Tuomas Laitinen oli hyvä, niin kuin aina, Qerimi mietti.

Atlas Vantaa-ÅIFK 27-24 (13-14)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 7, Säkkinen Sebastian 5, Kinos Nikko 5, Åstrand Kenneth 3, Hellakoski Anthony 3, Kivinen Jani 2, Laitinen Tapio 1, Laaksonen Artturi 1
ÅIFK: Nyström Andreas 6, Berglund Oscar 6, Fistonic Jure 4, Jelusic Antonio 3, Eriksson Daniel 2, Tamminen Olli 1, Maijala Eemeli 1, Lehvonen Isak 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Näntö Erkka Atlas Vantaa 3
Laitinen Tuomas Atlas Vantaa 2
Berglund Oscar ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 1 x 2 min, Näntö Erkka 1 x 2 min, Åstrand Kenneth 1 x 2 min
ÅIFK: Fistonic Jure 1 x 2 min, Maijala Eemeli 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 217

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk