Atlas Vantaa haki pisteet Paraisilta

Atlas Vantaa piti neljännen sija käsipalloilun SM-liigassa melko vaivattomasti tulleella 29-23-voitolla jumbo Piffenistä.

Atlas repäisi Paraisilla heti alussa – 5-0-johto seitsemässä minuutissa – ja suurimmillaan kaula venähti 11 maaliin (25-14).

Sebastian Säkkinen vahvisti kahdeksalla maalillaan liigan maalipörssin kärkisijaa. Artturi Laaksonen pelasi koko ottelun ja heitti yhden ottelun liigaennätyksekseen seitsemän.

Ottelun kolmen tähden pelaajaksi valittiin Heikki Laitinen, joka tiukan puolustamisen ohessa kuittasi tililleen neljä osumaa.

– Vähän oli nihkeä peli hyökkäyspäässä meiltä, puolustus oli ihan ok. Alku oli meillä hyvä, mutta sen jälkeen tahti hiipui, kun me tyydyimme johtoasemaamme, Laitinen mietti ottelun jälkeen.

Johan Nyberg peluutti Atlas Vantaan miehistöä laajalla rintamalla.

– Olen erityisen iloinen siitä, että kolme vähemmälle peliajalle jäänyttä pelaajaa (maalivahti Joonas Nokelainen, Artturi Laaksonen ja Samuli Vihavainen) saivat peliaikaa ja pääsimme levittämään rinkiä.

Nokelainen tuurasi maalinsuulla Tuomas Laitista toisella puoliajalla ja esitti muutaman näyttävän torjunnan. Vihavainen viimeisteli viivalta kolme osumaa, saman määrän, joka oli syntynyt tähän mennessä koko kaudella.

PIF-valmentaja Joni Lindberg harmitteli omiensa mustia hetkiä ottelussa.

– Meillä on taas pari todella mustaa viiden minuutin jaksoa, jotka häviämme 7-8 maalilla. Se on kokemuksen puutetta, mutta parannamme koko ajan. Nyt pelasimme hyvät 50 minuuttia, mutta kymppi oli täysin katastrofaalinen. Pientä parannusta tulee koko ajan, mutta töitä pitää tehdä.

PIF-Atlas Vantaa 23-29 (12-17)
Maalintekijät
PIF: Gestranius Mathias 6, Fagerlund Sebastian 4, Berndtson Henric 4, Alexandersson Samuel 4, Kettunen Antti 3, Lunden Fredrik 1, Heinonen Oskar 1
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 8, Laaksonen Artturi 7, Laitinen Heikki 4, Kinos Nikko 4, Vihavainen Samuli 3, Kivinen Jani 2, Hellakoski Anthony 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Laitinen Heikki Atlas Vantaa 3
Mattila Markus PIF 2
Säkkinen Sebastian Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Fröjdö Linus 1 x 2 min
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 1 x 2 min, Kivinen Jani 1 x 2 min, Laitinen Heikki 1 x 2 min, Näntö Erkka 1 x 2 min

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Yleisöä: 202

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk