Helsinki

Kohti kautta: HIFK

HIFK
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 5., putosi puolivälierissä Atlas Vantaalle 2-3
Suomen mestaruuksia: 7

HIFK:n viime kausi oli kohtalainen, mutta hampaankoloon jäi ennen kaikkea putoamisesta jo puolivälierävaiheessa tiukan taistelun jälkeen Atlas Vantaalle. HIFK:ssa on tapahtunut jonkin verran muutoksia kesän aikana ja merkittävin näistä on kenties maalivahtikaksikon vaihtuminen.

Alkavalla kaudella HIFK-maalia vahtivat Theodotos Christou ja Haris Pleh. Toto Christou on pelannut SM-liigaa jo pidempään ja Bosnia-Herzegovinan U20-maajoukkueveskari Pleh siirtyy IFK:hon Kreikan pääsarjan AEK Ateena-joukkueesta.

– Saatiin kaksi hyvää maalivahtia kahden hyvän maalivahdin tilalle, tiivistää päävalmentaja Toni Kallio.

Vahvistuspuolella merkittävä nimi on Cocksista HIFK-paitaan siirtynyt Kristian Jansson, jota kohtaan odotukset ovat korkealla.

– Hän on todella tärkeä pelaaja meille, sarjan parhaita pelintekijöitä ja hänen myötään saimme johtajan kentälle, Kallio sanoo.

– Joukkueeseen oli todella helppo liittyä, jengissä oli heti hyvä yhteishenki. Myös organisaatio on hoitanut asiat sujuvasti, ja treeneissä on ollut hyvä taso. Oikein positiivinen alku syksylle, Jansson itse toteaa HIFK:n verkkosivuilla.

Tulopuolella on myös viivamies Srdjan Maletic Atlas Vantaasta. Lähtijöitä olivat Alex von Numers (GrIFK), Henri Storsjö (Akilles) ja Christoffer Eneberg (lopettanut).

Uutta verta HIFK:ssa on myös valmennuspuolella, kun Jaakko Horelli siirtyi Janssonin tavoin Cocksista ja toimii Kallion apuna alkavalla kaudella.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk