Helsinki

Kohti kautta: HIFK

HIFK
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 5., putosi puolivälierissä Atlas Vantaalle 2-3
Suomen mestaruuksia: 7

HIFK:n viime kausi oli kohtalainen, mutta hampaankoloon jäi ennen kaikkea putoamisesta jo puolivälierävaiheessa tiukan taistelun jälkeen Atlas Vantaalle. HIFK:ssa on tapahtunut jonkin verran muutoksia kesän aikana ja merkittävin näistä on kenties maalivahtikaksikon vaihtuminen.

Alkavalla kaudella HIFK-maalia vahtivat Theodotos Christou ja Haris Pleh. Toto Christou on pelannut SM-liigaa jo pidempään ja Bosnia-Herzegovinan U20-maajoukkueveskari Pleh siirtyy IFK:hon Kreikan pääsarjan AEK Ateena-joukkueesta.

– Saatiin kaksi hyvää maalivahtia kahden hyvän maalivahdin tilalle, tiivistää päävalmentaja Toni Kallio.

Vahvistuspuolella merkittävä nimi on Cocksista HIFK-paitaan siirtynyt Kristian Jansson, jota kohtaan odotukset ovat korkealla.

– Hän on todella tärkeä pelaaja meille, sarjan parhaita pelintekijöitä ja hänen myötään saimme johtajan kentälle, Kallio sanoo.

– Joukkueeseen oli todella helppo liittyä, jengissä oli heti hyvä yhteishenki. Myös organisaatio on hoitanut asiat sujuvasti, ja treeneissä on ollut hyvä taso. Oikein positiivinen alku syksylle, Jansson itse toteaa HIFK:n verkkosivuilla.

Tulopuolella on myös viivamies Srdjan Maletic Atlas Vantaasta. Lähtijöitä olivat Alex von Numers (GrIFK), Henri Storsjö (Akilles) ja Christoffer Eneberg (lopettanut).

Uutta verta HIFK:ssa on myös valmennuspuolella, kun Jaakko Horelli siirtyi Janssonin tavoin Cocksista ja toimii Kallion apuna alkavalla kaudella.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk