Västnylandsderby kruunaa viikonlopun sunnuntaina

SM-liigan viikonloppu päättyy sunnuntaina Siuntion Folksam Arenalla, kun SIF isännöi klassikko-ottelussa rakasta naapuriaan BK-46:tta.

Ottelu avaa kevään molempien joukkueitten osalta ja panoksia nostaa vielä se, että SIF:n ja BK-46:n naisten joukkueet kohtaavat samana päivän SM-sarjan ottelussa, joten Länsi-Uudenmaan valtikka on toden teolla jaossa.

Lähtökohta otteluun on se, että SIF on sarjataulukossa sijalla kuusi ja erinomaisen syksyn pelannut BK-46 vietti joulua sarjakakkosena Cocksin perässä. Jaossa on sunnuntaina kuitenkin samat pisteet kuin kaikista otteluista.

– Aina puhutaan, että derby olisi erilainen kuin tavallinen sarjaottelu. Emme voi kuitenkaan ajatella missä pelataan, vaan lähteä pelaamaan ilman ylimääräisiä paineita ja taistelemaan, luonnehtii SIF-luotsi Kaj Hagman Västra Nylandissa.

Syksyllä BK voitti kotonaan vastaavan ottelun selkeästi 27-20, mutta tuota ottelua karjaalaiset eivät liikaa muistele enää.

– SIF on vähintään yhtä motivoitunut voittamaan ottelun kuin me. Odotan tiukkaa ottelua ja jos olemme liian mukavoituneita, pelistä tulee vaikea, BK-piiskuri Teddy Nordling toteaa.

Kummallakin joukkueella on kysymysmerkkejä ottelun alla.

SIF-paitaan siirtynyt virolainen Ardo Puna on toipunut pitkästä polvivammastaan odotetusti, mutta pelaaminen sunnuntaina on epätodennäköistä.

– Polvi on kunnossa, se ei ole ongelma. Ongelmia on kuitenkin olkapään kanssa, hän on ollut sivussa kolme viikkoa ja vaikea sanoa koska hän palaa, Hagman kertoi.

BK:lla puolestaan maajoukkuepeleistä sivuun joutuneen Oscar Kihlstedtin pelikunto on arvoitus.

– Hänen tilannettaan seurataan pelipäivään saakka, mutta hän on kuitenkin harjoitellut viime päivät, Nordling valotti.

Ottelu Folksam Arenalla alkaa sunnuntaina kello 17.10.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk