Cocks ja BK-46 avaavat finaalisarjan lauantaina

Taistelu Suomen mestaruudesta saadaan vihdoin tulevana lauantaina käyntiin, kun neljä viimeistä mestaruutta vienyt Riihimäen Cocks ja ensimmäistä kertaa sitten kevään 2006 finaaleihin selviytynyt BK-46 iskevät Riihimäen Urheilutalolla ensimmäisen kerran yhteen.

Hallitseva Suomen mestari ja kuluvalla kaudella jo Suomen Cupin ja Baltian liigan voittanut Cocks lähtee finaaleihin jälleen kerran suursuosikkina. Joukkue kukisti BK:n kauden kaikissa neljässä liigakohtaamisessa vähintään yhdentoista maalin erolla ja Suomen Cupin puolivälierissäkin Cocks oli parempi, tosin ainoastaan kahden maalin marginaalilla.

Ei ole silti epäilystäkään siitä, etteikö finaaleissa kohtaisi liigakauden kaksi parasta joukkuetta. BK-46 kulki Cocksin vanavedessä runkosarjan kakkoseksi ja piti sijoituksestaan ja suorasta välieräpaikasta kiinni myös ylemmän jatkosarjan jälkeen. Välierissä karjaalaisjoukkue kohtasi Grankulla IFK:n, joka kaatui puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

– Rehellisyyden nimissä on vaikea sanoa muuta kuin että Cocksin mestaruus kolmessa ottelussa ei olisi ihme. Teemme totta kai parhaamme ja voimme toivoa pystyvämme yllättämään jossain yksittäisessä ottelussa. Koko ottelusarjan voittaminen Cocksia vastaan on kuitenkin todella vaikeaa, jo vuoden 2006 kultajoukkueessa mukana ollut BK-maalivahti Martin Pråhl sanoi Västra Nylandille.

BK-46 on joka tapauksessa ottanut kuluneella kaudella isoja askeleita eteenpäin. Kovan luokan hankinnat Andreas Rönnberg, Oscar Kihlstedt ja Ben Weber ovat nostaneet joukkueen tasoa merkittävästi.

– Kyse on kuitenkin joukkueesta, meillä on monia taitavia pelaajia ja on ollut hauska nähdä miten nuoret ovat nousseet esiin. Asiat ovat tuntuneet alusta saakka olevan aika kohdillaan, kokenut Rönnberg toteaa.

Myös BK-46:n päävalmentaja – ja tehtävänsä kauden jälkeen jättävä – Teddy Nordling antaa suosikin viitan suosiolla Cocksin harteille.

– On selvää, että Cocks on ennakkosuosikki, mutta meidän pitää keskittyä yksityiskohtiin. Voimme tehdä pieniä asioita paremmin ja niiden kautta horjuttaa Cocksia, Nordling uskoo.

– Kovaa tulee olemaan ja meidän on tehtävä oikeita asioita. Yksi perussääntö – joka koskee toki kaikkia otteluita – on se, että meidän pitäisi olla se joukkue, joka tekee enemmän vastaiskuja.

Mestaruusjahti polkaistaan käyntiin lauantaina Riihimäen Urheilutalolla kello 16.55 alkaen. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä VeikkausTV:stä.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk