Atlas Vantaa matkaa PIF:n vieraaksi

Atlas Vantaa vierailee lauantaina Paraisilla 11 vuoden tauon jälkeen. Klo 17.30 alkavassa ottelussa panoksena ovat liigapisteet, mutta viimeksi kyseessä oli ykkösdivisioonan ottelu. Sitä Atlas Vantaan maalivahti Tuomas Laitinen muistelee mieluusti.

– Pelasin silloin ensimmäisen ottelun miesten edustusjoukkueessa ja voitimme 25-23, Laitinen muisteli syksyn 2005 tapahtumia. Hän oli silloin 17-vuotias lupaus.

– Muistaakseni Topi pelasi hyvin. Tosin hän kokemattomana meni aika helposti käsiharhautuksiin, mutta nopeana kaverina ehti vaihtamaan suuntaa ja pääsemään pallon tielle, silloin pelaajana mukana ollut Jyri Lujanen sanoi. Nykyään hän kuuluu huoltoportaaseen.

Sittemmin Laitinen on kasvanut joukkueen tukihahmoksi. Takana on 275 liigaottelua ja myös maajoukkue-edustuksia.

Silloisesta visiitistä Atlaksen joukkue on uusiutunut melko perusteellisesti. Jäljellä ovat Laitisen ja Lujasen ohella pelaajista Jani Kivinen, Nikko Kinos, Kenneth Åstrand ja Klaus Sarin sekä huoltaja Risto Prusti ja fyssari Maria Sarin. Toinen maalivahti oli Petri Räihä, joka nykyään vaikuttaa taustajoukoissa.

Kauden 2005/06 päätteeksi Piffen voitti ykkösdivisioonan ja olisi noussut suoraan pääsarjaan mutta ei halunnut ottaa paikkaa vastaan. Pikku kiemuroitten jälkeen sarjapaikka tuli Atlakselle, joka on siitä lähtien pelannut korkeimmalla tasolla. Piffen puolestaan nousi sinne pitkän tauon jälkeen.

Punapaitaiset liigatulokkaat ovat saaneet odotetustikin kokea kovia. Joukkue on kymmenen kierroksen jälkeen jumbona pisteittä.

Atlas Vantaa on ehtinyt kohdata Piffenin kotonaan kahdesti ja tehnyt selvää jälkeä: liigassa syyskuussa 24-15 ja Suomen cupissa lokakuussa 35-18.

– Voittoa haetaan taaskin. Ei muuta voi ajatella, Tuomas Laitinen sanoi seuran sivuilla.

Samoissa mietteissä on Atlaksen päävalmentaja Johan Nyberg ja painottaa oikeaa asennetta.

– Missään tapauksessa vastustajaa ei saa aliarvioida. Piffen on vahvempi kotonaan ja sillä on tukena innokas yleisö, Nyberg sanoi.

Paraisille Atlas saa vaihteeksi kokoon koko käytettävissä olevan miehistönsä Milos Maksimovicia lukuun ottamatta.

Atlas Vantaa on liigassa neljäntenä ja kiinni yläloppusarjan paikassa. Viime aikoina joukkue on keskittynyt harjoituksissa puolustuspeliin.

– Tosin se on ollut melko hyvää, mutta parannettavaa on roolien selkeyttämisessä, Nyberg sanoi.

Paraisten-visiitin jälkeen Atlaksella on kotiottelu ikuista riesaa Dickeniä vastaan. Kolmantena olevat lauttasaarelaiset ovat kurittaneet Atlasta tällä kaudella kahdesti, niin liigassa kuin cupissakin.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk