Atlas Vantaa ja HIFK kohtaavat Energia Areenalla lauantaina

Atlas Vantaan ja HIFK:n väliset käsipalloilun liigaottelut ovat olleet viime vuosina värikkäitä ja jännittäviä tapahtumia, ja samanlaista on odotettavissa sarja-asemien perusteella lauantainakin.

Atlas kärkkyy pääsyä neljän parhaan yläloppusarjaan ja on viidentenä, kun taas tähtirintaiset ovat koonneet kaksi pistettä vähemmän ja ovat seitsemäntenä.

HIFK:n päävalmentaja Toni Kallio tuo Energia Areenaan yhtä pelaajaa vaille parhaan miehistönsä. Takamies Nicola Zujic on pitkäaikaistoipilaana sivussa hyvän pätkää ensi vuottakin. Kallio ei ole tyytyväinen suojattiensa tähänastisiin esityksiin.

– Aivan liikaa pelin taso on ailahdellut. Parannettavaa on vielä paljon, mutta onneksi on vielä aikaa kevään tärkeimpiin otteluihin, Kallio sanoo Atlas Vantaan verkkosivuilla.

Kallio on tutustunut videoilta Atlaksen nykyisen päävalmentajan Johan Nybergin johdolla käymiin otteluihin.

– Ainahan uusi valmentaja tuo jotain uutta, ja se pitää ottaa huomioon. Ovathan pelaajat sentään samoja ja tuttuja. Keskitymme kuitenkin pääasiassa omaan peliin, Kallio sanoi.

Oman mielenkiintonsa otteluun tuo kolmen ex-atlaslaisen esiintyminen nyt naapurin paidassa. Atlas-vuosiensa jälkeen maalivahti Toto Christou piipahti vuoden syntymämaisemissaan Kyproksella ja liittyi sieltä palattuaan HIFK:n riveihin. Atlaksessa viime kauden vaihtelevalla menestyksellä pelannut kookas viivamies Srdjan Maletic on pelaamissaan seitsemässä ottelussa tehnyt 12 maalia, kun niitä Atlaksessa syntyi koko kaudella 31.

Sergei Shevtshenko puolestaan on Atlas-tuttu syksyltä 2014, jolloin paha olkapäävamma katkaisi hänen koko kautensa muutaman ottelun jälkeen. HIFK:ssa hänellä on menossa toinen kausi, ja 22 maalillaan hän on joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä. Edellä ovat Roman Protshenko (38) ja Niclas Ahlgren (32).

Se, millaisen miehistön Atlas Vantaa saa lauantaina liikkeelle, on enemmän tai vähemmän arvailujen varassa. Vaikka kaikki olisivat terveitä, Atlas ei voi ylpeillä materiaalin leveydellä. Paperilla Atlas Vantaalla on 13 kenttäpelaajaa, mutta monenmoiset krempat ovat pitäneet miehiä sivussa lähes joka ottelussa. Kuvaavaa onkin, että vain kahdeksan kenttäpelaajaa on saanut nimensä pöytäkirjaan kaikkiin seitsemään tähänastiseen liigaotteluun.

Atlaksen ja HIFK:n välinen ottelu osuu keskelle Suomen suurinta nuorten turnausta Aktia Cupia. Sen otteluita pelataan perjantai-illasta lähtien Myyrmäki-hallissa ja Myyrmäen Urheilutalossa, kunnes edessä ovat finaalit Energia Areenassa sunnuntaina. Nuorilla onkin hyvä mahdollisuus päästä seuraamaan liigakamppailua, samoin kaikilla muillakin halukkailla, sillä liigaotteluun on vapaa pääsy.

Ottelu Energia Areenalla alkaa kello 17.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk