Cocks otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Cocks on enää yhden voiton päässä miesten Suomen mestaruuden uusimisesta kaadettuaan HC Westin vakuuttavan esityksen jälkeen lauantaina vieraskentällä toisessa finaalissa.

Toisin kuin keskiviikon ensimmäinen finaali nyt alku oli tasainen ja vielä 13. minuutin täyttyessä oltiin tasanumeroissa. Tästä alkoi sitten Cocksin irtiotto. Vierasjohto venähti reilussa viidessä minuutissa viiteen maaliin ja taukoon mennessä Cocks oli karannut jo yhdeksän maalin johtoon Westin sorruttua ulosajoihin.

HC Westin pienetkin toiveet pääsemisestä vielä mukaan peliin kariutuivat nopeasti tauon jälkeen. Cocks venytti eron nopeassa tahdissa toiselle kymmenelle ja näissä lukemissa se myös pysyi. Kymmentä maalia lähemmäs West ei enää päässyt ja ottelun lopussa Cocks saattoi vain varmistella selkeää voittoaan.

HC Westin päävalmentaja Mikko Koskue jäi ihmettelemään sitä miten helposti Cocks pääsi karkaamaan.

– Saatiin parempi alku peliin kuin keskiviikkona, vartin kohdalla tuli muutama helppo virhe molemmissa päissä ja vastustaja pääsi rankaisemaan. Jostain syystä siihen murtui myös meidän selkärankamme, eikä päästy enää omalle tasollemme, Koskue harmitteli.

Cocks-luotsi Jaakko Horelli oli kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen.

– Semmoinen olo että ottelu oli just niin kuin puhuttiin, tämä peli on se vaikeampi. West tuli hyvin peliin, hyvällä ilmeellä. Shitsko maalissa ja puolustus siinä edessä toimii hyvin tällä hetkellä ja päästiin juoksemaan niitä helppoja maaleja, saatiin se ero siinä sitten ekalla puoliajalla, Horelli mietti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ottelussa veikin Cocks-maalivahti Vitalii Shitsko.

– Tänään ottelun ratkaisu oli meidän joukkueen erittäin hyvä puolustus. Täytyy myöskin kiittää meidän erittäin hyvää joukkuehenkeä, Shitsko totesi tyytyväisenä..

Kolmas ja kenties jo ratkaiseva finaali pelataan Riihimäellä sunnuntaina 8.5. kello 13.20 alkaen.

2. finaali:
HC West – Cocks 24-35 (10-19)

Cocks johtaa otteluvoiton 2-0. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Maalintekijät:
HC West: Toomla Sten 6, Sundberg Richard 5, Hammarberg Wilhelm 3, Ahlström Måns 3, Genberg Anders 2, Sjöblom Peik 1, Nyman Benjamin 1, Laine Topias 1, Koljonen Miro 1, Forss Fredrik 1
Cocks: Tamminen Teemu 10, Rönnberg Nico 8, Kovalenko Viktor 5, Novoselov Andrei 3, Lukyanchuk Yury 3, Rönnberg Andreas 2, Sjöman Robin 1, Safronii Gheorghe 1, Nenita Vitalie 1, Jansson Kristian 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Shitsko Vitalii Cocks
** Tamminen Teemu Cocks
* Rönnberg Nico Cocks

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
HC West: Forss Fredrik  1 x 2 min, Genberg Anders 1 x 2 min, Lång Alexander 2 x 2 min, Silfver Sami 1 x 2 min, Sundberg Richard 1 x 2 min
Cocks: Novoselov Andrei 1 x 2 min, Safronii Gheorghe 1 x 2 min, Sjöman Robin 3 x 2 min

Erotuomarit: Korja Miro – Metsämäki Christopher

Yleisöä: 432

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk